Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Η Λίνα Μενδώνη είχε στην Πάτρα ένα φίλο που πρόσφερε πολλά

Η Λίνα Μενδώνη είχε στην Πάτρα ένα φίλο που πρόσφερε πολλά

Συγκίνηση και ξετύλιγμα αναμνήσεων περιλάβαμε η συζήτηση που είχε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη πρόσφατη επίσκεψη της στην Πάτρα.

Η συνάντηση αλλά και η συνομιλία ήταν συγκινητική, καθώς η υπουργός Πολιτισμού, ήταν στενή φίλη του αείμνηστου πατέρα του, πρώην πρόεδρο του Θεσμού και ιδιαίτερα αγαπητού Πατρινού, Ανδρέα Ανδριόπουλου.

Βλέπετε, τόσο ο αείμνηστος ιδρυτής του ΟΚΠΕ, όσο και η νυν υπουργός πλέον είχαν υπηρετήσει για χρόνια από διαφορετικά μετερίζια τον πολιτισμό και αυτό που τους ένωνε ήταν η αγάπη τους για τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει εξαρχής πόσα πολλά μπορούσε να προσφέρει ο τομέας αυτός, όχι μόνο στον άνθρωπο ή σε μία παρελθοντολογική βάση, αλλά και σε μία αναπτυξιακή λογική.

Μια λογική που καλείται να εφαρμόσει πλέον κ. Μενδώνη, μια γυναίκα που αποτελεί εδώ και χρόνια τη ψυχή αυτού του υπουργείου, μια προσωπικότητα του πολιτισμού. Δυστυχώς, η υπουργός, δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει τον φίλο της, τότε στην κηδεία, καθώς έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό ως γενική γραμματέας τότε, του υπουργείου Πολιτισμού.

Στη συνάντηση με τον γιο του Ανδρέα, η υπουργός αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για τον αείμνηστο φίλο της και την αγάπη του για τον πολιτισμό που υπηρέτησε τόσα χρόνια με ήθος και αξιοπρέπεια.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης