Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Αλάνα η βρετανική Βουλή, «κότα» αποκάλεσε τον Κόρμπιν ο Τζόνσον

UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT

Προσβολές επιστράτευσε σήμερα ο Συντηρητικός πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ώστε να δελεάσει τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να δεχτεί την πρότασή του για άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 15 Οκτωβρίου, πριν ξεκαθαρίσει το μέλλον του Brexit.
Ο κ. Τζόνσον αρχικά αποκάλεσε τον αντίπαλό του «χλωριωμένη κότα» για την άρνησή του να συνταχθεί με πρόταση της κυβέρνησης για άμεση προκήρυξη εκλογών, η οποία απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων στην Βουλή των Κοινοτήτων. Στην συνέχεια φάνηκε να φωνάζει προς τον Εργατικό αρχηγό ότι είναι «μία μεγάλη μπλούζα κοριτσιού», που σημαίνει δειλός.
Χθες ο κ. Τζόνσον υπέστη βαριά ήττα σε ψηφοφορία που επιτρέπει στην Βουλή να αναλάβει την νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία κανονικά ανήκει στην κυβέρνηση.
Χάρη σε αυτή την νίκη η αντιπολίτευση, με την βοήθεια 21 «ανταρτών» Συντηρητικών, καταθέτει σήμερα νομοσχέδιο που θα αναγκάζει την κυβέρνηση να ζητήσει μετάθεση της εξόδου από την ΕΕ έως τα τέλη Ιανουαρίου εάν δεν έχει πετύχει συμφωνία για τους όρους του «διαζυγίου» έως τότε.
Ο κ. Κόρμπιν θέλει να καθυστερήσει την προκήρυξη εκλογών έως ότου το επίμαχο νομοσχέδιο λάβει την σφραγίδα της βασίλισσας, και συνεπώς θα δεσμεύει την κυβέρνηση Τζόνσον ώστε να αποφευχθεί το άτακτο Brexit.
Αντίθετα ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει πως θέλει οπωσδήποτε έξοδο από το μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, και επομένως προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο τους Εργατικούς προκειμένου να λάβει τα δύο τρίτα των εδρών που χρειάζεται.
Η Ντάουνινγκ Στριτ διαθέτει πάντως κι άλλες, πιο ακραίες επιλογές.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης