Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο “Οι Φίλοι της Μουσικής”

Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής"

Συνεχίζοντας την μακρόχρονη προσφορά του στη μουσική ζωή του τόπου και ακολουθώντας τις νέες εξελίξεις της τεχνολογίας, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, συνδεδεμένος ιστορικά με το παρελθόν αλλά προνοώντας παράλληλα για το μέλλον, έθεσε στη διάθεση του κοινού -μετά τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»- έναν ακόμη χώρο: το Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής", εργαστήρι μουσικής εμπειρίας και έρευνας για όλους.

Εχθές, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στη νέα πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα εγκαίνια του MusiX LAB, του νέου Χώρου Μουσικής Εμπειρίας των Φίλων της Μουσικής, που στεγάζεται στο ισόγειο της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Το MusiX LAB κατασκευάστηκε με την ευγενική χορηγία της κυρίας Φωτεινής Λιβανού στη μνήμη του συζύγου της Γεωργίου Π. Λιβανού. Ο ηχητικός εξοπλισμός και η ηχητική του εγκατάσταση αποκτήθηκαν με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του είναι ευγενική προσφορά της εταιρείας «Πλαίσιο, Computers Α.Ε.Β.Ε», την οποία εκπροσώπησε στα εγκαίνια ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλός της κ. Κώστας Γεράρδος.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωποι σημαντικών πανεπιστημιακών πολιτιστικών ιδρυμάτων καθώς και οι δωρητές του MusiX LAB.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, o πρόεδρος κος Πάνος Δημαράς και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής κα Έφη Αβέρωφ ευχαρίστησαν τους χορηγούς για την σημαντική τους στήριξη και ιδιαιτέρως την κυρία Φωτεινή Λιβανού, η οποία και στο παρελθόν είχε προσφέρει δωρεές τόσο στο Μέγαρο όσο και στον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, κυρίως για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων καθώς και τη λειτουργία του θεσμού “Art Campus – Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις”.

Την παρουσίαση των δυνατοτήτων του MusiX LAB ανέλαβε, με τη βοήθεια ενός βίντεο, ο Διευθυντής του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Χαρκιολάκης και ακολούθησε ξενάγηση των προσκεκλημένων στον νέο χώρο, επιφάνειας 300 τετραγωνικών, από την Βέρα Κριεζή, υπεύθυνη νέων τεχνολογιών και ανάπτυξης και του ΜusiX LAB του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής"

TI EINAI TO MusiX LAB

Το MusiX LAB είναι ένας χώρος μουσικής και τεχνολογίας, ένας χώρος γνώσης και έρευνας, εκπαίδευσης και δημιουργίας, όπου επισκέπτες με διαφορετικά ενδιαφέροντα θα έχουν τη δυνατότητα να συναντώνται και να ανταλλάσσουν ιδέες, να μοιράζονται εμπειρίες, να εμπλουτίζουν τις ικανότητές τους και να παράγουν νέα γνώση.

Παράλληλα, το MUSIX Lab, ήδη στα πρώτα του βήματα, έχει φροντίσει να αναπτύξει το δικό του δίκτυο συνεργατών που θα εξυπηρετεί και τους ειδικούς του στόχους και σκοπούς. Πρόκειται για το New York University (Steinhardt), το College of Charleston, το Leeds Beckett University, το ΕΚΠΑ κ.ά. που θα αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα του Lab. Οι συνεργασίες πρόκειται να επεκταθούν και στον τομέα των ιδιωτικών εταιρειών τεχνολογίας, εκπαίδευσης και πληροφόρησης, με τις οποίες θα σχεδιάζονται αντίστοιχα προγράμματα και δραστηριότητες για το κοινό.

Το ανοιχτό μοντέλο λειτουργίας του MusiX LAB επικροτεί τις καινοτόμες ιδέες, ενθαρρύνει την συνδημιουργία και τη συνεργασία σε νέα προγράμματα και επιτρέπει τη φιλοξενία δράσεων άλλων φορέων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε ειδικούς, αλλά και στο ευρύ κοινό: Σε παιδιά όλων των ηλικιών για ατομική συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα ή σχολικές επισκέψεις, σε νέους που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους στη μουσική και την τεχνολογία, και σε ενήλικες που θέλουν να παρακολουθήσουν προγράμματα δια βίου μάθησης στον τομέα της μουσικής και της τεχνολογίας.

Απευθύνεται ακόμη σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν στη μουσική και τις νέες τεχνολογίες, σε μουσικούς και καλλιτέχνες που επιθυμούν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν με ψηφιακά μέσα, σε ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς για συνεργασία στο πλαίσιο ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και σε πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες που ενδιαφέρονται να συνδεθούν με τη μουσική κοινότητα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο χώρος διαθέτει ολοκληρωμένο ηχητικό εξοπλισμό και προβολέα για την διοργάνωση σεμιναρίων και παρουσιάσεων, έχει δυνατότητες ψηφιακής εγγραφής, οκτακάναλη ηχητική εγκατάσταση για τις ανάγκες αναπαραγωγής ηλεκτρονικού ύχου, ψηφιακό μείκτη και κάρτα ήχου για ηχογράφηση. Διαθέτει επίσης οπτικοακουστικό σύστημα 5.1 τεχνολογίας Atmos. Στον τεχνολογικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται φορητοί υπολογιστές, τάμπλετς, ακουστικά με μικρόφωνο και VR headsets.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ MusiX LAB

Τ. 210 7282 772

[email protected]

www.mmb.org.gr

Ισόγειο Μουσικής Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα

Musix Lab Ο νέος χώρος Μουσικής Εμπειρίας των Φίλων της Μουσικής


Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής"
Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" Εγκαίνια MusiX LAB από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής"


Πηγή

Διαβάστε Επίσης