Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Μητσοτάκης: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας

«Κίνηση που ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας και βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους» αποκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αίτημα που κατέθεσε επίσημα η Αθήνα για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου από το ΔΝΤ.
Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο twitter με το ελληνικό αίτημα προς το Ταμείο η κυβέρνηση υλοποιεί μια ακόμα υπόσχεσή της.
«Σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το ΔΝΤ. Η κίνηση αυτή ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας, βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και εξοικονομεί πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το είπαμε το κάναμε» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.
Τη θεαματική αποκλιμάκωση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου προκάλεσε η είδηση για το αίτημα πρόωρης εξόφλησης μέρους των δανείων που έχει λάβει η χώρα μας από το Ταμείο. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προεξοφλούνται δάνεια υψηλού κόστους, ετήσιου επιτοκίου 4,91%, όταν τόσο το τρέχον κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου για 10-ετή διάρκεια όσο και το μέσο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους διαμορφώνονται κοντά στο 1,6%.

Σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το ΔΝΤ. Η κίνηση αυτή ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας, βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και εξοικονομεί πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο. pic.twitter.com/6R2FmJbvEd

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 16, 2019


Πηγή

Διαβάστε Επίσης