Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα – Οι Εμποροϋπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο

Πάτρα - Οι Εμποροϋπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο

Οι Εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Οι Εμποροϋπάλληλοι συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο της πόλης μας (καθώς και άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της χώρας) την ερχόμενη Τρίτη 24/09 με αφορμή τη κατάθεση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ υπό την καθοδήγηση του Σ.Ε.Β. για ψήφιση στη Βουλή, με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 20 άρθρα για τις εργασιακές σχέσεις.

Το νομοσχέδιο συνιστά ένα νέο αντεργατικό μνημόνιο και πάει τους εργαζόμενους πιο πίσω από όλα τα προηγούμενα μνημόνια μαζί.

Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό έκτρωμα που με εκδικητικό τρόπο, καταργεί τα όσα θετικά μέτρα ψηφίστηκαν για τους εργαζομένους μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα των δανειστών τον Αύγουστο του 2018, δίνοντας «Γη και Ύδωρ» στους εργοδότες.

Μετά την υποβάθμιση – διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, καταργούν τις Κλαδικές Συλλογικές Εργασίας και την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής τους από όλους τους εργοδότες χωρίς εξαίρεση. Απαγορεύει στους εργαζομένους να προσφεύγουν στη διαιτησία του ΟΜΕΔ, θεσμοθετούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και ένα σωρό ακόμα αντεργατικές ρυθμίσεις.

Θεωρούμε υποχρέωση όλων των εργαζομένων τη προάσπιση των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας – Κολοκοτρώνη 20 στις 24/09 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.30 πμ".


Πηγή

Διαβάστε Επίσης