Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον υποψηφίων για τη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ

 Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον υποψηφίων για τη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των νέων παιδιών για τη Δραματική Σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας, με τις αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις της νέας ακαδημαϊκής περιόδου να έχουν ξεπεράσει τις 50.

Ο αριθμός των αιτήσεων των υποψηφίων δείχνει από μόνος του ότι η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ολοένα και ανεβάζει μετοχές, με την σπουδαία δουλειά που γίνεται από τους καθηγητές, αλλά και τους σπουδαστές να αποτυπώνεται πάνω στη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα και να έχει μαθευτεί πλέον σε όλο το πανελλήνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναφορές των σπουδαίων ηθοποιών που έρχονται στην Πάτρα κάθε καλοκαίρι, αλλά και τους χειμερινούς μήνες, για την Δραματική Σχολή, ολοένα και πληθαίνουν, ενώ κάθε χρόνο βγαίνουν από τα σπλάχνα της καινούργια πρόσωπα που κάνουν τη δική τους πορεία, θεατρικά, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά.

Η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει αποκτήσει πλέον ένα κύρος που έρχεται να δικαιώσει όσους είχαν εναντιωθεί στην κατάργηση στην οποία ήθελε να προχωρήσει η δημοτική αρχή στο ξεκίνημα σχεδόν της περασμένης θητείας της. Από τις αιτήσεις που έχουν γίνει θα επιλεχθούν οι 12 υποψήφιοι για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της τριετούς διάρκειας της φοίτησης τους.

Η προθεσμία αιτήσεων έληξε την Παρασκευή στις 6 Σεπτεμβρίου (είχε ξεκινήσει από τις 23 Αυγούστου), ενώ ένα θέμα που παραμένει ανοικτό για την ώρα έχει να κάνει με την θέση του διευθυντή της Δραματικής Σχολής, θέση που κάλυπτε με επιτυχία το τελευταίο διάστημα ο γνωστός σκηνοθέτης Τσεζάρις Γκραοζίνις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον για τη θέση ήταν επίσης μεγάλο, οι φάκελοι των υποψηφίων αρκετοί, ενώ η αξιολόγηση για την επιλογή του προσώπου θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο Κώστας Πελετίδης νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ θα είναι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Πέτρος Βάης, ενώ αναμένεται η ψήφιση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ.

 Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον υποψηφίων για τη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ


Πηγή

Διαβάστε Επίσης