Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Στην τελική ευθεία η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της Αχαϊκής

Πάτρα: Στην τελική ευθεία η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της Αχαϊκής

Στην τελική ευθεία έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας και το κλείσιμο της.

Σύμφωνα με τους μεριδιούχους της πρώην Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, το κλείσιμο της τράπεζας είχε ως αποτέλεσμα το να χάσουν χιλιάδες ευρώ που αντιστοιχούν στις μερίδες που είχε ο καθένας τους στη σύνθεση του πακέτου των μετοχών της.

Οι μεριδιούχοι φέρονται να κατηγορούν μέλη και το προεδρείο της διοίκησης της πρώην τραπέζης για το αποτέλεσμα του λουκέτου, τονίζοντας ότι υπήρχε κακοδιαχείριση, με την έκδοση δανείων σε ημετέρους. Από την άλλη μέλη του πρώην προεδρείου υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο της τράπεζας ήταν αποτέλεσμα της μετωπικής που είχε ξεσπάσει στον τραπεζικό κόσμο, εξαιτίας της κρίσης με τις μεγαλύτερες τράπεζες να επιζητούν να επιβληθούν των μικρότερων ή και να τις αφανίσουν.

Η υπόθεση είχε ταράξει τότε την Πατρινή κοινωνία και ακόμα την συγκλονίζει καθώς αρκετοί Πατρινοί έχασαν τα χρήματα τους, ενώ από την πόρτα του ανακριτή έχουν περάσει επιφανή μέλη της που είχαν (ή και έχουν ακόμα) κεντρικό ρόλο στην οικονομική ζωή της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν η ανακριτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Μέσα από αυτή θα αποφασιστεί αν τελικά απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις για 90 συνολικά κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν κληθεί σε απολογία στην Ανακρίτρια Πατρών και όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, άλλοι με όρους και όχι χωρίς. Το ενδιαφέρον για την υπόθεση είναι μεγάλο και θα κορυφωθεί μέσα στο φθινόπωρο οπότε και θα δρομολογηθούν οι δικαστικές εξελίξεις.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης