Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Τα παιδιά γέμισαν και πάλι με φωνές και γέλια τα προαύλια των σχολείων

Πάτρα: Τα παιδιά γέμισαν και πάλι με φωνές και γέλια τα προαύλια των σχολείων

Χαρούμενες φωνούλες στα προαύλια, μάτια που λάμπουν και φατσούλες που περιμένουν με ανυπομονησία το χτύπημα του σχολικού κουδουνιού, γονείς που περιμένουν έξω από τα σχολεία και άλλες τέτοιες εικόνες είναι αυτές που συνθέτουν το πρωινό της Τρίτης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα σχολεία ξεκινούν και η νέα σχολική χρονιά ανατέλλει για τους παραπάνω από 30.000 μαθητές που υπάρχουν στην Πάτρα. Τόσο στα δημοτικά, όσο και στα γυμνάσια και στα λύκεια η πρώτη μέρα του σχολείου είναι κάτι πάντα το ξεχωριστό, με τα παιδιά να προέρχονται από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τα μπάνια τους, μπαίνοντας και πάλι στο άγχος των μαθημάτων και των σχολικών, αλλά και των εξωσχολικών υποχρεώσεων τους, αφού τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει φροντιστήρια και άλλα που αφορούν την εκπαίδευση τους.

Το ενδιαφέρον όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα το κεντρίζουν πάντα τα πρωτάκια του δημοτικού αυτά που κάνουν ξεκινούν φέτος τη σχολική τους εκπαίδευση. Η σχολική χρονιά ξεκινάει και φέτος με αρκετά προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τα μαθήματα γενικής παιδείας, καθώς οι αναπληρωτές πρόκειται να καλύψουν και πάλι σε σημαντικό βαθμό τα μαθήματα ειδικότητας, ενώ αρκετά είναι και τα κενά των εκπαιδευτικών που έχουν να κάνουν στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Ωστόσο, από πλευράς υποδομών, ο δήμος και τα συνεργεία του έκαναν και φέτος μία τεράστια προσπάθεια για να βελτιώσουν τα σχολικά συγκροτήματα, παρεμβαίνοντας όπου χρειαζόταν σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των σχολείων. Η χρονιά λοιπόν ξεκινά και ακόμα μία φορά μπορεί να προβλήματα να μην λείπουν, όμως, διάχυτη είναι και η ατμόσφαιρα της ελπίδας και της αισιοδοξίας που προκύπτει από τα παιδιά, τους μαθητές που γέμισαν τα προαύλια και φέτος με φωνές και γέλια.

Από το αύριο αυτού του τόπου δηλαδή.

Πάτρα: Τα παιδιά γέμισαν και πάλι με φωνές και γέλια τα προαύλια των σχολείων


Πηγή

Διαβάστε Επίσης