Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το Χριστουγενιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το Χριστουγενιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής

Ξεκίνησαν οι οργανωτικές προετοιμασίες της Πολυφωνικής, για το κατ’ έθιμο διήμερο Χριστουγενιάτικο Κοντσέρτο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2019. Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον, πως οι 350 συμμετέχοντες [Ορχήστρες, χορωδίες, σολίστ κ.α.] με τις εξαίσιες ερμηνείες τους και σε χαρμόσυνο εορταστικό κλίμα, χαρίζουν, όπως πάντα, σπάνια αγαλλίαση στο πολυπληθές κοινό, που τους παρακολουθεί κυριολεκτικά μαγεμένο. Από φέτος, συνδιοργανωτής, στο πλάι της «Πολυφωνικής», στο μοναδικό αυτό «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο» θα είναι η Εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η γιορταστική αυτή διήμερη συναυλία, αποτελεί μία από τις πλέον λαμπερές, πολυαναμενόμενες και sold-out εκδηλώσεις του Οργανισμού της «Πολυφωνικής», που ξεκινώντας δειλά-δειλά το 1996, έχει γίνει θεσμός και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγές σε όλη την Ελλάδα, αφού η φήμη του «Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου», έχει ξεπεράσει, προ πολλού, τα όρια της Πάτρας.

Το έργο της Πολυφωνικής, του μεγαλύτερο Πολιτιστικού Οργανισμού της πόλης μας, με πέραν των 800 μελών στις τάξεις της, είναι Πανελλήνια αλλά και διεθνώς γνωστό και αναγνωρισμένο. Πέρασαν 36 χρόνια από την ίδρυση της, τον Απρίλιο του 1983 και συνεχίζει τη δημιουργική και επιτυχημένη της πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας, μετράει άνω των 1.000 συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβεύσεις σε περισσότερους από 80 διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς, πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και συμμετοχές σε συναυλίες με μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Πλέσσα, Αντωνίου, Μικρούτσικο, Σπανό, Κατσαρό, Μαρουδή, Κλάββα, Τενίδη, Κηπουργό, Βασιλειάδη, Κορκολή, επιφανείς ερμηνευτές και αρχιμουσικούς κ.ά.

«Δύναμή» της, τα ένδεκα τμήματα του Οργανισμού: ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ. Γ.Φ.Σ. «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «VIBRATO», Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΗΛΙΟΔΩΡΙΑ» και το ΩΔΕΙΟ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Επικεφαλής τους, διακεκριμένοι Μαέστροι, Αρχιμουσικοί, Θεατρολόγοι, μουσικοί- καθηγητές, οι οποίοι, μαζί με τα μέλη των τμημάτων, εργάζονται ακάματα και με κάθε ανιδιοτέλεια, με κοινό τους όραμα τη μακρά πορεία της Πολυφωνικής στο μέλλον.[Πληροφορίες: Κορίνθου 280-Γούναρη, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr]

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το Χριστουγενιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής


Πηγή

Διαβάστε Επίσης