Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Χρήστος Λούλης για τις Άγριες Μέλισσες: “Η σειρά εποχής είναι ευκολάκι… ο τηλεθεατής εύκολα το χάβει!”

Χρήστος Λούλης για τις Άγριες Μέλισσες: "Η σειρά εποχής είναι ευκολάκι… ο τηλεθεατής εύκολα το χάβει!"

Ο Χρήστος Λούλης μίλησε για την πολυσυζητημένη ταινία του Κ. Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα», τον Γιάνη Βαρουφάκη, την πολιτική, αλλά και για τη σύζυγό του, Εμιλυ Κολιανδρή, στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά και την Σάσα Σταμάτη. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει πάντως, η σύγκριση που κάνει μεταξύ των σίριαλ Άγριες Μέλισσες και Έρωτας Μετά.

Τι είναι αυτό που σας ενθουσίασε στον χαρακτήρα του Βαρουφάκη και τι σας απογοήτευσε;

Με ενθουσίασε το γεγονός ότι όταν τον γνώρισα είδα αυτόν τον άνθρωπο που έβλεπα στην τηλεόραση, που είναι ακριβώς τόσο οικείος και τόσο απόμακρος όταν πρέπει. Με απογοήτευσε αυτό που φανταζόμουν από πάντα. Ότι ένας άνθρωπος ο οποίος λατρεύεται από τόσο πολλούς ανθρώπους, ψηφίζεται με ένα ρεκόρ ψήφων και τον σταματάνε στον δρόμο οι γυναίκες και του «ρίχνονται» οι άνδρες, του λένε «γεια σου, ρε μεγάλε», ξαφνικά αυτός ο άνθρωπος είναι αυτός που φταίει για όλα. Δεν με απογοήτευσε ο ίδιος ως προς αυτό, με απογοήτευσε πάλι ο κόσμος, ο οποίος εξυψώνει άκριτα και καταβαραθρώνει και άκριτα.

Η ταινία και ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη άλλαξε κάτι από την αντίληψη που είχατε σχηματίσει για το 2015 και το πρώτο εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ;

Άλλαξε σε σχέση με το πώς έβλεπα τους έξω. Ποτέ δεν πίστευα ότι οι έξω είναι κάποιοι που, απλώς, με πείσμα δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα. Πίστευα ότι είναι κάποιοι σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί και να κάνουν μ@@@@@α. Αλλά μέσα από το βιβλίο του Γιάνη και μέσα από την ταινία είδα λίγο διαφορετικά τα πράγματα, με την έννοια ότι οι Ευρωπαίοι ήταν υπερβολικά τιμωρητικοί απέναντι σε μας. Θέλανε να μας πατήσουν κάτω.

Σε παλαιότερη συνέντευξή σας είχατε δηλώσει ότι δεν έχετε ιδεοληψίες και έχετε στηρίξει το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ ή τη Δράση του Στέφανου Μάνου και είχατε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία. Τελικά, ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία;

Όχι, δεν την ψήφισα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε μια σφραγίδα με ένα χρώμα πάνω μας για πάντα. Βλέπουμε κάτι που εξυπηρετεί τη συνθήκη στην οποία η χώρα βρίσκεται τώρα και ανάλογα με τα πρόσωπα και κάτι που σε εμπνέει και λες «τώρα νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάμε προς τα κει ή προς τα δω». Εγώ πάντα ήμουν φιλελεύθερος, δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός. Μου αρέσει η ελευθερία. Η κοινωνική, η οικονομική και η ορθή, κοινή λογική.

Έπειτα από περίπου τρεις μήνες, πώς κρίνετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό και πώς τον κρίνετε σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα;

Η σύγκριση δεν υπάρχει. Είναι πολύ καλύτερος ο Κυριάκος από τον Αλέξη. Eίναι μέρα με τη νύχτα. Αλλά εκεί είναι το θέμα, εκεί είναι ο κίνδυνος για τον οποιονδήποτε Κυριάκο. Ότι άμα είναι κάθε φορά να συγκρινόμαστε με τον Τσίπρα, δεν θα πάμε μπροστά. Δεν γίνεται να συγκρίνεσαι κάθε φορά με τους προηγούμενους που ήταν ο πάτος του πάτου. Πρέπει να συγκριθείς με το καλύτερο που έχεις στο μυαλό σου.

Βλέπετε «Άγριες μέλισσες» ή «Έρωτας μετά», όπου παίζει η σύζυγός σας;

Βλέπω το «Έρωτας μετά», γιατί πρώτα απ’ όλα παίζει η γυναίκα μου. Δεύτερον, το να δεις μια σειρά εποχής, παρόλο που είναι πολύ ωραία γυρισμένη, είναι λίγο ευκολάκι. Η σειρά εποχής έχει πάντα ένα έξτρα αβαντάζ και στον κόσμο. Δεν μπορείς να βάλεις φράσεις καθημερινές, πρέπει οι άνθρωποι να μιλάνε αλλιώς, να είναι βαμμένοι αλλιώς, ντυμένοι αλλιώς. Οτιδήποτε τους κάνεις, επειδή υπάρχει η απόσταση εποχής, ο τηλεθεατής εύκολα το χάβει και λέει «α, τι ωραία».

Στο «Έρωτας μετά», ο σύζυγος της γυναίκας σας τα φτιάχνει με την κολλητή της φίλη, επίσης παντρεμένη. Έχετε δει ερωτικά γυναίκα φίλου σας;

Επειδή τους φίλους μας τους αγαπάμε και τους εκτιμάμε σαν ανθρώπους, είναι λογικό οι γυναίκες τους, που είναι μαζί τους, τους στηρίζουν και τις έχουν επιλέξει οι ίδιοι για να είναι εκεί και στη ζωή τους, να έχουν κάτι συμβολικό. Τη γυναίκα του φίλου δεν τη σκέφτεσαι ερωτικά, παρ’ όλα αυτά είναι ένα ερωτικό σύμβολο.

Είστε παντρεμένοι με την Εμιλυ Κολιανδρή και έχετε δύο παιδάκια. Ωστόσο, σας την πέφτουν οι γυναίκες; Σας φέρνουν σε δύσκολη θέση;

Ναι, καμιά φορά με φέρνουν. Μου λένε κάποιες φορές πολύ χυδαία πράγματα.

Όπως;

Θέλω να σου κάνω αυτό και θέλω να σου κάνω και το άλλο και θέλω να μου κάνεις και εκείνο και το άλλο. Στην ψύχρα, ξαφνικά, μπροστά σε κόσμο μπορεί να συμβεί αυτό.

Και πώς αντιδράτε;

Χαμογελάω, λέω «σε ευχαριστώ πολύ, να ’σαι καλά», και φεύγω.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης