Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Ερντογάν για βορειοανατολική Συρία: Μπορούμε να μπούμε χωρίς προειδοποίηση

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε την αποχώρηση του από την βόρεια Συρία αμέσως μετά το τηλεφώνημα που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογο του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι συνομιλίες Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα θα συνεχιστούν. Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στην Σερβία ο Ερντογάν τόνισε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου.

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (σ.σ. στις βορειοανατολικές περιοχές στη Συρία) οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ' αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ την ζώνη ασφαλείας στην βόρεια Συρία, ενώ είπε ότι ελπίζει να επιλυθεί και η διαμάχη με την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F35.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

H δήλωση για την αμερικανική αποχώρηση, που θα δώσει χώρο στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, προκαλεί αβεβαιότητα για το μέλλον των Κούρδων μαχητών, οι οποίοι είναι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον. Κατά το παρελθόν η Άγκυρα έχει εξηγήσει ότι θεωρεί τους Κούρδους της Συρίας συνεργάτες των Κούρδων του ΡΚΚ και τρομοκράτες.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης