Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Πάνω από 20 συλλήψεις σε μια μόλις εβδομάδα σε πλατείες και δημόσιους χώρους

Πάτρα: Πάνω από 20 συλλήψεις σε μια μόλις εβδομάδα σε πλατείες και δημόσιους χώρους

Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, προχωρώντας σε πάνω από 20 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, οι αστυνομικοί διερευνούν τρόπους για να σταματήσουν το φαινόμενο της παραβατικότητας οριστικά, κάνοντας εξορμήσεις σε στέκια και ορμητήρια που τους έχουν καταγγελθεί από πολίτες.

Οι εξορμήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα τις συλλήψεις αυτές έγιναν κυρίως στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Όλγας που θεωρούνται από τα κλασικά στέκια των ναρκομανών και της διακίνησης ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες από αυτές τις συλλήψεις έγιναν στις δύο αυτές πλατείες, ωστόσο, εξορμήσεις έγιναν και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, ακόμα και παιδικές χαρές.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για το σχέδιο καθαρή πόλη αφορούν κυρίως αυτές των Ζαρουχλείκων και των Προσφυγικών, με τις περιπολίες, αλλά και τις εξορμήσεις εκεί να είναι ακόμα πιο συχνές. Αυτό όμως που διερευνά η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το θέμα της συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών κοντά σε αυτή τη γειτονιά υπάρχει συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο αποτελεί στέκι για τους ανθρώπους αυτούς που μπροστά στον εθισμό τους, προσπαθούν να διασφαλίσουν την δόση τους και μέσω αυτού γίνεται διακίνηση. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο χώρος είναι ιδιωτικός το πράγμα δυσκολεύει και η αστυνομία δεν μπορεί να δράσει παρά μόνο με την εντολή εισαγγελέα.

Πάντως, οι εξορμήσεις και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της ανομίας θα συνεχιστεί, έχοντας σαν στόχο της να επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας και ειδικότερα στα σημεία και στις περιοχές εκείνες που είχε παρατηρηθεί μία αυξημένη τάση τέτοιων περιστατικών.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης