Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Σχέδιο για τη διαμόρφωση καρναβαλικού πάρκου στο οικόπεδο του Πετρωτού

Πάτρα: Σχέδιο για τη διαμόρφωση καρναβαλικού πάρκου στο οικόπεδο του Πετρωτού

Τον χώρο που υπάρχει γύρω από το Καρναβαλικό Εργαστήρι θέλει να αξιοποιήσει η νέα πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή και να τον διαμορφώσει αναλόγως, έτσι ώστε να γίνει επισκέψιμος στους δημότες, αλλά και φίλους του καρναβαλιού.

Για όσους έχουν ανέβει στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του δήμου της Πάτρας, εκεί που εργάζονται τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου και αποτελεί την καρδιά του Πατρινού Καρναβαλιού, φτιάχνοντας τα άρματα που θαυμάζουμε κάθε χρόνο στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και όχι μόνο, έχουν δει ότι γύρω από το στεγαζόμενο εργαστήρι, υπάρχει ένας χώρος υπαίθριος, αρκετών στρεμμάτων που δεν έχει μέχρι ώρας αξιοποιηθεί.

Στον χώρο αυτό υπάρχουν διάφορα καρναβαλικά άρματα, μπάστακες και άλλα καρναβαλικά στοιχεία, πεταμένα σε μία άκρη του οικοπέδου, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι είναι κενό, χωρίς να έχει τίποτα. Στόχος του Καρναβαλικού Οργανισμού είναι να αξιοποιήσει αυτό τον χώρο γύρω από το Καρναβαλικό Εργαστήρι και να φτιάξει ένα πάρκο που θα δώσει μία άλλη όψη στο οικόπεδο, αλλά και μία ακόμα διέξοδο για αναψυχή.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που είναι να μπει σε εφαρμογή θα τοποθετηθούν παγκάκια, θα μπει πράσινο, θα προχωρήσουν σε δεντροφύτευση και παράλληλα ο χώρος θα διακομιστεί με αρκετά καρναβαλικά στοιχεία από αυτά που βρίσκονται πεταμένα στην άκρη του οικοπέδου, έτσι ώστε να πάρει τον χαρακτήρα ενός καρναβαλικού πάρκου.

Οι εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν εκεί περιλαμβάνουν και την δημιουργία αποχετευτικού δικτύου που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο εργαστήρι, αλλά και γενικότερα στο οικόπεδο. Με την δημιουργία του Καρναβαλικού Πάρκου στο οικόπεδο του Πετρωτού ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσει το Καρναβαλικό Εργαστήρι μια άλλη σχέση με την κοινωνία και την πόλη και να ξεφύγει από την κάπως απομονωμένη επαφή που είχε ως τώρα.

Πάτρα: Σχέδιο για τη διαμόρφωση καρναβαλικού πάρκου στο οικόπεδο του Πετρωτού

Το πάρκο, σύμφωνα με το σχεδιασμό της κ. Κουρή, θα είναι χρήσιμο και για εκπαιδευτικές δράσεις, φιλοξενώντας εκεί σχολεία και μαθητές ή ακόμα και επισκέπτες που θα ήθελαν να αποκτήσουν μία άλλη σχέση με το καρναβάλι, παίρνοντας μια γεύση από τις καρναβαλικές προετοιμασίες και εργασίες που ξεκινούν αρκετούς μήνες νωρίτερα πριν από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Θα βοηθήσει έτσι στην καρναβαλική εκπαίδευση των νεότερων γενιών και τους δώσει την δυνατότητα να έχουν μία εικόνα για την καρναβαλική τέχνη, έτσι ώστε αργότερα, εφόσον τους ενδιαφέρει και έχοντας πάρει κάποια ερεθίσματα να τα καλλιεργήσουν και να προχωρήσουν αναλόγως.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη οι εργασίες του Καρναβαλικού Συνεργείου έχουν ξεκινήσει, προετοιμάζοντας άρματα και κατασκευές για το Πατρινό Καρναβάλι του 2020.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης