Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πομπέο: Ο Τραμπ έτοιμος για «στρατιωτική δράση» κατά της Τουρκίας, αν χρειαστεί (upd)

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι "πλήρως προετοιμασμένος" να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ ενάντια στην Τουρκία για τις ενέργειές της στη Συρία σε περίπτωση που αυτό "χρειαστεί" διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, την ώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή.

"Η στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας παραμένει στο τραπέζι για τον πρόεδρο Τραμπ" επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNBC, αποσαφηνίζοντας πάντως ότι η Ουάσινγκτον προτιμά να χρησιμοποιήσει τις "διπλωματικές της δυνάμεις".
Αλλά, διεμήνυσε, σε περίπτωση που απαιτείται ενεργός (kinetic) δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Tραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δεν αποκάλυψε πάντως ποια δράση από πλευράς Τουρκίας θα οδηγούσε σε ‘’ενεργό δράση’’ ή ‘’στρατιωτική δράση’’ από τις ΗΠΑ.

Υλοποιήσαμε πραγματικές δεσμεύσεις για την προστασία των εθνοτικών μειονοτήτων σε όλη την περιοχή από τους Τούρκους

"Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο" διευκρίνισε στο αμερικανικό δίκτυο ο Πομπέο.
Ο αμερικανός υπουργός υπερασπίστηκε τη συμφωνία για εκεχειρία πέντε ημερών στη Συρία, λέγοντας ότι είναι "πλήρως πεπεισμένος ότι έσωσε ζωές". "Όχι μόνο τις ζωές των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF – oι ως επί το πλείστον Κούρδοι σύμμαχοι των Αμερικανών) αλλά και των εθνικών μειονοτήτων στην περιοχή", ανέφερε.

"Οι σύμμαχοί μας το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο. Υλοποιήσαμε πραγματικές δεσμεύσεις για την προστασία των εθνοτικών μειονοτήτων σε όλη την περιοχή από τους Τούρκους κατά τη διαπραγμάτευση αυτής της συμφωνίας. Νομίζω ότι η δουλειά που κάναμε έσωσε ζωές" σημείωσε ο Πομπέο.
Η δήλωση του αμερικανού ΥΠΕΞ έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο ρωσικό θέρετρο Σότσι την Τρίτη, οπότε λήγει η προθεσμία αποχώρησης των δυνάμεων των Κούρδων της ΥΡG από τη ζώνη των 32 χιλιομέτρων στην παραμεθόριο Τουρκίας – Συρίας βάσει της αμερικανοτουρκικής συμφωνίας.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης