Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν: Διορία 150 ωρών για την απομάκρυνση των Κούρδων από τη βόρεια Συρία

Σε συμφωνία για τη βόρεια Συρία κατέληξε η πολύωρη συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στο Σότσι.

Προβλέπει ότι θα δοθεί προθεσμία 150 ωρών για να απομακρυνθούν οι Κούρδοι της Συρίας πίσω από τα 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Επίσης οι Κούρδοι θα αποσυρθούν από τις πόλεις Μανμπίτζ και Τελ Ριφάτ, ενώ θα παραδώσουν και τον οπλισμό τους.

Άγκυρα και Μόσχα, θα σχηματίσουν κοινό μηχανισμό που θα παρακολουθεί την εφαρμογή της συμφωνίας ενώ θα γίνονται κοινές περιπολίες των τουρκικών και των ρωσικών δυνάμεων σε βάθος δέκα χιλιομέτρων εντός της Συρίας.

Στη συριακή πλευρά των συνόρων, θα αναπτυχθούν η ρωσική στρατονομία και οι Σύροι συνοριοφύλακες από τις 12:00 το μεσημέρι αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, εκτός της ζώνης της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Τις λεπτομέρειες της ρωσοτουρκικής συμφωνίας, παρουσίασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ανακοινώθηκε σχεδόν μια ώρα πριν λήξει η εκεχειρία που είχε συμφωνήσει ο Ερντογάν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι κοινές δηλώσεις Πούτιν – Ερντογάν

Με τον Ερντογάν βρήκαμε τις «κρίσιμες» λύσεις για τη Συρία, τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόσθεσε πως η Συρία πρέπει να απαλλαγεί από την παράνομη ξένη στρατιωτική παρουσία και πως η Τουρκία συμμερίζεται την προσέγγιση της Μόσχας για την αναγκαιότητα της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Για ιστορική συμφωνία που διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, την πολιτική ενότητα και την μάχη ενάντια την τρομοκρατία έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης