Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Αλβανία: O επικεφαλής της ΕΜΑΚ μιλά στον ΣΚΑΪ – Βίντεο από διάσωση γυναίκας

Σε μια πολυκατοικία η οποία έχει καταρρεύσει εν μέρει, εγκλωβίζοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους επιχειρεί αυτή την ώρα το ελληνικό τμήμα της ΕΜΑΚ που έσπευσε στην Αλβανία για να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμα του ο φονικός σεισμός των 6.4 ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα τη γειτονική χώρα.

Πρόκειται για αποστολή 41 ατόμων από την 1η ΕΜΑΚ αλλά και την ΕΜΑΚ Ιωαννίνων.

Βίντεο από αλβανικά μέσα δείχνει καρέ-καρέ τη διάσωση μιας γυναίκας από την ελληνική ΕΜΑΚ.

Το ελληνικό κλιμάκιο διάσωσης βρίσκεται συγκεκριμένα στην κωμόπολη Θουμάν στην Αλβανία και σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής Αθανάσιου Μπαλάφα στον ΣΚΑΙ, έχει εντοπίσει ίχνη ζωής από δύο εγκλωβισμένους οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται σε σημείο πολύ δύσκολο για να τους απεγκλωβίσει με την επιχείρηση να ελλοχεύει κινδύνους.

"Η μια ομάδα επιχειρεί ήδη σε ένα κτίριο κι έχει εντοπίσει 2 ζωντανούς άσχημα εγκλωβισμένους, σε σημείο να είναι ιδιαίτερα επισφαλές όσον αφορά τον τρόπο που θα επιχειρήσουμε.", είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως η ελληνική αποστολή προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά δεν γίνεται να εκτιμηθεί μέχρι στιγμής το πόσην ώρα θα πάρει ο απεγκλωβισμός.

Όπως εξήγησε μάλιστα η πρώτη ομάδα που επιχειρεί κάνει την διάσωση ενώ η δεύτερη κατεβάζει εργαλεία στο σημείο "για να μπορούμε να εναλλασώμαστε και να χτίσουμε την βάση της επιχείρησης μας."

Ο κ. Μπαλαφας επισήμανε ότι τα κτίρια που έχει δει μέχρι στιγμής είναι στην πλειονότητα τους κατασκευές από τούβλα και επικίνδυνα να καταρρεύσουν στον επόμενο μετασεισμό ακόμα κι αν έχουν σταθεί μέχρι τώρα όρθια.

«Έχω έρθει εδώ 2 ώρες και δυστυχώς ήρθα νύχτα. Έχω δει στις παρυφές της πόλης 2-3 κτίρια κατεστραμμένα. Δεν έχω συνολική εικόνα για την κατάσταση, δυστυχώς το κτιριακό απόθεμα, είναι παλιό, περισσότερο τούβλο, με αποτέλεσμα οι καταρρεύσεις να είναι μεγάλες και δυστυχώς τα κτίρια που έχουν απομείνει είναι πολύ επικίνδυνα για να καταρρεύσουν στην συνέχεια.» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει όλη την κωμόπολη αλλά απ’ όσο έχω δει είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, έχω δει αρκετές καταρρεύσεις, ας ευχηθούμε για το καλύτερο.»

Σημειώνεται πως επιχειρήσεις ερευνάς και διάσωσης καθυστερούν οι συνεχείς ισχυροί μετασεισμοί οι οποίοι σημειώνονται, αναγκάζουν τους διασώστες να απομακρύνονται από τα χαλάσματα που επιχειρούν.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης