Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Άγγελος Τσιγκρής: “Η Αχαΐα χαιρετίζει τη βούληση για συντήρηση του Δημοτικού θεάτρου της Πάτρας”

Άγγελος Τσιγκρής: "Η Αχαΐα χαιρετίζει τη βούληση για συντήρηση του Δημοτικού θεάτρου της Πάτρας"

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, στις 19 Σεπτεμβρίου είχε καταθέσει ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, αναφορικά με το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας, το οποίο έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “Μνημείο της Νεότερης Ελλάδος” από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε την Υπουργό Πολιτισμού: α) σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας και β) ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας της εκκίνησης των εργασιών.

Κατόπιν τούτων, το Σάββατο επισκέφθηκε την Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με αντικείμενο τα έργα που αφορούν το χώρο του Πολιτισμού στην περιοχή, τα οποία είναι ενταγμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου.

Άμεση προτεραιότητα δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ένα μνημείο του οποίου ο συμβολισμός για την Πάτρα και την Αχαΐα ολόκληρη είναι υψηλός και ανεκτίμητος.

Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής Άγγελος Τσιγκρής ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε.

Άγγελος Τσιγκρής: "Η Αχαΐα χαιρετίζει τη βούληση για συντήρηση του Δημοτικού θεάτρου της Πάτρας" Άγγελος Τσιγκρής: "Η Αχαΐα χαιρετίζει τη βούληση για συντήρηση του Δημοτικού θεάτρου της Πάτρας"


Πηγή

Διαβάστε Επίσης