Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Αίγιο: Μικρά παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσες με… μούχλα και υγρασία!

Αίγιο: Μικρά παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσες με... μούχλα και υγρασία!

Σε ένα κτίριο 62 ετών, παλιό και με πολλά σημάδια φθοράς, είναι αναγκασμένοι, να κάνουν κάθε φορά μάθημα μικροί μαθητές του Αιγίου.

Μιλάμε για το κτίριο του 5ου Δημοτικού σχολείου που είναι σε κακή κατάσταση και που ουσιαστικά δεν έχουν γίνει ποτέ έργα αποκατάστασης των φθορών του, με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να κάνουν μάθημα, σε ένα περιβάλλον που από πλευράς υποδομών, δεν ενδείκνυται.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας του σχολείου που βρίσκεται στο συνοικισμό του Νικολάου Πλαστήρα, το κτίριο χρειάζεται άμεση αντικατάσταση των εσωτερικών του κουφαμάτων, οι πόρτες των αιθουσών του έχουν και αυτές θέμα, ενώ και σε αυτές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους μαθητές, κυρίως σε περίπτωση σεισμού.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, οι πόρτες των αιθουσών ανοίγουν προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τον εγκλωβισμό παιδιών και δασκάλων. Το κτίριο στην ουσία δεν έχει μόνωση, με αποτέλεσμα η υγρασία να είναι έντονη στους τοίχους και σε ορισμένα σημεία των εσωτερικών του χώρων να έχει εμφανιστεί μούχλα.

Παράλληλα, οι τουαλέτες του σχολείου είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται άμεσα αντικατάσταση, αφού υπάρχει θέμα για την υγιεινή των παιδιών. Πρόβλημα υπάρχει και στους αύλειους χώρους, ενώ η αποχέτευση είναι απαρχαιωμένη με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχολείο αυτό έχει 162 μαθητές και έχει να συντηρηθεί από το 1995.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης