Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Εξάρχεια: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κτηρίου – Μία σύλληψη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6.15 πρωί νέα επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου της Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μπουμπουλίνας. Ένας άτομο συνελήφθη. Βρισκόταν μπροστά από τις κλούβες, και δεν έχει γίνει γνωστό το τι συνέβη.

Το συγκεκριμένο κτήριο είχε εκκενωθεί και πάλι τον προηγούμενο Απρίλιο επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόκειται για το 11ο κτήριο που εκκενώνεται από κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα τουλάχιστον 100 άτομα που διέμεναν στο κτήριο θα επιβιβαστούν σε δύο πούλμαν για να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας αφού πρώτα γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Η επιχείρηση της Αστυνομίας γίνεται στο πλαίσιο εκκένωσης κτηρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και αρκετά χρόνια είτε από αλληλέγγυους είτε από μετανάστες είτε αντιεξουσιαστές. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στο εντός του κτηρίου.
Στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του Δήμου, τα οποία μόλις εκκενωθεί το κτήριο θα κτίσουν τα παράθυρα και τις πόρτες για να αποτραπεί επανακατάληψη.

Νωρίτερα, υπήρχαν αντιδράσεις για την εκκένωση από αλληλέγγυους έξω από το κτήριο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας, και της νέας ομάδας «Δράση», ενώ την περιοχή επιτηρεί ένα drone της ΕΛΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι τα κτήρια που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή ήταν 17 με εντολές εκκένωσης να υπάρχουν για 10 εξ αυτών.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης