Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Φώφη Γεννηματά από Πάτρα: “H κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία”

Φώφη Γεννηματά από Πάτρα: "H κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία"

Στην Αχαΐα βρέθηκε τη Δευτέρα η πρόεδρος του KINAΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών της, ενόψει του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαβρύτων όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συμμετείχε το απόγευμα στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε πως δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί την Αχαΐα, που είναι ένας τόπος δεμένος με τη ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Αγωνιζόμαστε μαζί ενωμένοι για κάνουμε την παράταξη ξανά ισχυρή, πρωτοπόρα, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Γιατί η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή υπεύθυνη, εναλλακτική προοδευτική πρόταση.

Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνοντας μπορεί και πρέπει να γίνει η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς η κυβέρνηση δεν εχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο να παρουσιάσει για την οικονομία.

Η κυβέρνηση στην οικονομία τηρεί τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα

Τηρεί ακριβώς τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, όσον αφορά τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα και αυτό σημαίνει ότι διατηρείται η θηλιά στο λαιμό, η οικονομία παραμένει καθηλωμένη και η ανάπτυξη αναιμική. Με αυτόν το τρόπο τα πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται μέσω της ανάπτυξης, αλλά μέσω της φορολογικής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των μεσαίων και των πιο αδύναμων στρωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, τίποτα ουσιαστικό δεν αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η καθημερινότητα θα εξακολουθεί να είναι δύσκολη και παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση συνεχίζεται η ίδια αδιέξοδη πολιτική στα κεντρικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Πολιτικές που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα και η κυβέρνηση Τσίπρα και σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προσφυγικό- μεταναστευτικό: Η ελληνική κοινωνία εκπέμπει SOS

Ιδιαίτερα όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και την υπόθεση των Σκοπίων. Έχω καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό και ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα έρθει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ποιο είναι το σχέδιο επιτέλους της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα που λέγεται προσφυγικό-μεταναστευτικό. Η ελληνική κοινωνία και όχι μονάχα τα νησιά εκπέμπουν SOS, είναι αδιανόητο ο αρμόδιος υπουργός να σηκώνει τα χέρια ψηλά, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα, να σταματήσει η κυβέρνηση να απαλλάσσει τους ευρωπαίους από τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν.

Στο θέμα των Σκοπίων η κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών

Όσο αφορά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλάξει θέση, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Ο δε κ. Τσίπρας θα έπρεπε να σιωπά, τώρα που αποκαλύπτεται ότι αυτή συμφωνία ήταν τελείως στον αέρα. Γιατί η χώρα μας έδωσε προκαταβολικά τα πάντα, την ένταξη στο ΝΑΤΟ, Μακεδονική ταυτότητα και Μακεδονική γλώσσα, ενώ η γειτονική μας χώρα ανέλαβε την υποχρέωση να εφαρμόσει αυτό το κουτσουρεμένο erga omnes σε βάθος χρόνου όσο θα διαρκούσε η ενταξιακή διαδικασία. Μια ενταξιακή διαδικασία, που δυστυχώς γιατί εμείς πιστεύουμε στην ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη , δυστυχώς δεν ήταν καθόλου βέβαιη και βλέπετε ότι εξακολουθεί να είναι στον αέρα, στον αέρα είναι και η συμφωνία.

Είναι χρέος μας να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία

Είναι πολλά τα προβλήματα που αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν τον ρόλο και την προοπτική του Κινήματος Αλλαγής. Είναι δική μας υποχρέωση να δυναμώσουμε, είναι στο χέρι μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία που εξακολουθεί να υποφέρει."

Φώφη Γεννηματά από Πάτρα: "H κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία"


Πηγή

Διαβάστε Επίσης