Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Λένα Παπαληγούρα: «Προσπάθησα αρκετά για να μη μαθευτεί η εγκυμοσύνη μου»

Λένα Παπαληγούρα: «Προσπάθησα αρκετά για να μη μαθευτεί η εγκυμοσύνη μου»

Η Λένα Παπαληγούρα, η οποία εφέτος πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» στο θέατρο Βέμπο παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό People και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίοδο της εγκυμοσύνης της και τον 11 μηνών γιο της, Αναστάση.

«Διανύω την πιο αποκαλυπτική περίοδο της ζωής μου. Νιώθω σαν να ξαναζώ μέσα από τα μάτια του. Μου λένε όλοι ότι μοιάζω πιο μικρή από ποτέ. Είναι χάρη στο παιδί. Στα μαθαίνει όλα από την αρχή. Νομίζω ότι αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Η ευθύνη που νιώθεις είναι ολοκληρωτική, απόλυτη και συμβαίνει από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη μέρα στο μαιευτήριο γνωρίζεις έναν άνθρωπο που τον βάζεις πάνω από εσένα» εξομολογήθηκε η ηθοποιός με συγκίνηση.

Είναι πολλά αυτά που άλλαξαν τόσο στην καθημερινότητά της όσο και στην ψυχοσύνθεσή της από τη στιγμή που καλωσόρισε το νέο μέλος της οικογένειάς της με τον Άκη Πάντο.

«Πλέον φοβάμαι μην πάθουμε κάποιο ατύχημα στο αυτοκίνητο. Λέω πάντα στον άντρα μου να φοράμε τις ζώνες ακόμα κι αν δεν είναι μέσα ο μικρός. Νιώθω ότι πρέπει να είμαι εκεί γι’ αυτόν. Πρόσφατα πήγα κι έκανα εξετάσεις για να δω ότι όλα είναι καλά. Στο παρελθόν, ωστόσο, δεν ήμουν από τους πιο τακτικούς ανθρώπους στο κομμάτι της πρόληψης. Θέλω να είμαι καλά για να τον φροντίζω» εξομολογείται.

Της έχει δημιουργηθεί άραγε η επιθυμία να κάνει κι άλλο παιδί; «Το θέλω κυρίως για να μη μείνει μόνος του, επειδή είμαι κι εγώ μοναχοπαίδι και ξέρω πώς είναι. Θέλω να βιώσει την αδελφική σχέση, την οποία θεωρώ αναντικατάστατη».

Και μπορεί οι περισσότερες μητέρες να προστατεύουν την είδηση της εγκυμοσύνης τους τρεις πρώτους μήνες, η Λένα, όμως, κατάφερε να κρατήσει κρυφό το ευτυχές γεγονός για μεγαλύτερο διάστημα. «Δούλευα μέχρι τον 7ο μήνα της κύησης και είχα κάνει τα πάντα για να μη μαθευτεί η εγκυμοσύνη μου. Είχε πολλή πλάκα γιατί έπαιζα στην Ηλέκτρα, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, και πάχαινα κάθε μήνα. Με ρωτούσαν, αλλά επειδή είναι και ένα λεπτό θέμα, άμα τους πεις “όχι”, δεν επιμένουν. Στον 7ο μήνα ανεβάσαμε την παράσταση στο Ηρώδειο. Εκεί πλέον φαινόταν. Δηλαδή όταν ο κόσμος χειροκροτούσε στην υπόκλιση πιστεύω πως σκεφτόταν “Η καημένη η κοπέλα είναι έγκυος, ας πάει στο σπίτι της’’. Άσε που έπαιζα την Ηλέκτρα που έλεγε “είμαι παρθένα’’ κι εγώ ήμουν με την κοιλιά» δηλώνει γελώντας και συνεχίζει: «Εντάξει, περίπου στον 6o μήνα μαθεύτηκε, αλλά δεν ήθελα να το επικοινωνήσω γιατί είναι κάτι προσωπικό. Προσπάθησα αρκετά, δεν ήταν εύκολο. Με ρωτούσαν και έλεγα “όχι, ρε παιδιά, τι λέτε’’. Στο μεταξύ είχα αλλάξει τα μαλλιά για τον ρόλο, οπότε έπεφτε το μάτι του άλλου εκεί. Στο τέλος της παράστασης δίνουν στον πρωταγωνιστή ένα χαρτί για να γράψει κάτι για την εμπειρία του. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα ως πρωταγωνίστρια στο Ηρώδειο. Έγραψα, λοιπόν, “σας ευχαριστώ και εγώ και ο γιος μου, που είναι στην κοιλιά’’. Ήταν πασιφανές πια».

Λένα Παπαληγούρα: «Προσπάθησα αρκετά για να μη μαθευτεί η εγκυμοσύνη μου»


Πηγή

Διαβάστε Επίσης