Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Μέσα στις επόμενες ώρες φτάνουν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Δυτική Ελλάδα

Μέσα στις επόμενες ώρες φτάνουν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Δυτική Ελλάδα

Μέσα στην διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών καναλιών, αναμένονται να φτάσουν στην Δυτική Ελλάδα οι πρώτο πρόσφυγες.

Όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr οι πρώτοι πρόσφυγες κυρίως μονογονεϊκές οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά από την Συρία και θα εγκατασταθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα Αγράμπελα Καλαβρύτων. Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας προχώρησε στην απόφαση να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους στις μονές της, δημιουργώντας τις ανάλογες δομές.

Μετά την Ιερά Μονή Περετσού θα έρθουν άνθρωποι που θα φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης, στους ξενώνες που υπάρχουν εκεί, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθεί και μία δομή φιλοξενίας στην περιοχή, έχοντας πάρει το πράσινο φως από το αρμόδιους φορείς για να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν το πρωί, όπως ανέφεραν τηλεοπτικά ρεπορτάζ, 347 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 259 από την Μόρια της Λέσβου και οι υπόλοιποι από την Χίο. Οι πρόσφυγες θα διασκορπιστούν στη συνέχεια σε ξενοδοχεία και δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η μετεγκατάσταση τους και στην Δυτική Ελλάδα, στην ορεινή Αχαΐα και Ηλεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά της περιοχές της ορεινής Αχαϊας και της Ηλείας, τα Καλάβρυτα, την Δίβρη και τα γύρω χωριά τους οι αντιδράσεις για την θέμα της φιλοξενίας προσφύγων είναι ήπιες, έχοντας πάρει ωστόσο διαβεβαιώσεις από τους Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ότι πρόκειται για οικογένειες που προέρχονται από την Συρία.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης