Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στην Αχαΐα για το κοινωφελές που έρχεται

Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στην Αχαΐα για το κοινωφελές που έρχεται

Με αγωνία περιμένουν οι άνεργοι της Αχαΐας και της Πάτρας τη στιγμή που θα ξεκινήσει να τρέχει η προκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και στις περιφέρειες.

Συνολικά το οκτάμηνο πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 34.524 μακροχρόνια ανέργων σε 345 δήμους. Στην Αχαΐα οι θέσεις εργασίας του προγράμματος ξεπερνούν τις 1.000. Συγκεκριμένα στον δήμο της Πάτρας είναι να προσληφθούν 519 άτομα, στα Καλάβρυτα 100, στον Ερύμανθο 46, στην Δυτική Αχαΐα 109 και στην Αιγιάλεια 55.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω του ίδιου προγράμματος θα προσληφθούν 310 άτομα. Πρόκειται για ανέργους όλων των μορφωτικών επιπέδων, από υποχρεωτική εκπαίδευση έως και πανεπιστημιακή, ενώ το διάστημα της ανεργίας τους, εφόσον θέλουν να έχουν πιθανότητες πρόσληψης, θα πρέπει να είναι από δύο χρόνια και πάνω.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, θα είναι ηλεκτρονικές μέσα από το site του ΟΑΕΔ, ενώ οι ειδικότητες που ζητάει ο κάθε φορέας έχουν ήδη καταρτιστεί και δημοσιευτεί. Τα χρήματα που θα πάρουν οι δικαιούχοι θα είναι 495 ευρώ, ενώ το βασικό κριτήριο μοριοδότησης έχει να κάνει με το διάστημα της ανεργίας, αλλά και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε υποψηφίου (πόσα παιδιά έχει).

Είναι ένα πρόγραμμα που θα δώσει μία προσωρινή ανάσα σε χιλιάδες ανέργους που ακόμα δεν μπορούν να βρουν μία μόνιμη θέση εργασίας, στον ιδιωτικό, αλλά και στον δημόσιο τομέα και που σίγουρα θα αποτελέσει μία βοήθεια για πολλές οικογένειες που έχουν έναν ή και τους δύο γονείς άνεργους.

Οι τοποθετήσεις των δικαιούχων στις θέσεις τους θα γίνουν από τα τέλη του Ιανουαρίου και μετά. Οι άνεργοι σίγουρα με την πρόσληψη τους θα διευκολύνουν και τους φορείς αφού είναι γνωστό ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη έμψυχου δυναμικού και έτσι υπάρχουν πολλά κενά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης