Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Ετοιμασίες για τις δύο κεντρικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του φετινού χειμώνα

Πάτρα: Ετοιμασίες για τις δύο κεντρικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του φετινού χειμώνα

Έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για τις βασικές παραγωγές της φετινής χειμερινής σεζόν του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας και σύμφωνα με τα όσα έχουμε οι συζητήσεις και οι επαφές προχωρούν για την διανομή των ρόλων, έτσι ώστε να αρχίσουν άμεσα οι πρόβες.

Η βασική παραγωγή της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου θα είναι το αριστουργηματικό έργο του δραματουργού Τζων Στάινμπεκ, "Άνθρωποι και Ποντίκια". Πρόκειται για έναν συγγραφέα που το 1962, έξι χρόνια πριν από τον θάνατο του, είχε πάρει το Βραβείο Νόμπελ από την Ακαδημία της Στοκχόλμης.

Στην Πάτρα το έργο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και ο πιθανότερος που θα το σκηνοθετήσει θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Σταύρος Τσακίρης. Σε ότι έχει να κάνει με την διανομή των ρόλων στην παράσταση θα συμμετέχουν οι Πατρινοί ηθοποιοί Διονύσης Βούλτσος, ο Γεράσιμος Ντάβαρης και ο Πάνος Τρουμπουνέλης.

Μαζί με αυτούς θα παίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες και τρία παιδιά από την Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Πάτρας, η Γεωργία Αντωνοπούλου, ο Δημήτρης Βαμβακάς και ο Γιάννης Θανασούλιας.

Ετοιμασίες γίνονται και για την παράσταση του Άρματος Θέσπιδος, ενός θεσμού πλέον για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Φέτος ο Χρήστος Στρέπκος ανεβάζει σκηνοθετικά την παράσταση "Γκόλφω" του Σπύρου Περισιάδη.

Ήδη σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει τους ρόλους για την παράσταση έχουν κλείσει ο Βασίλης Κόκαλης, ο Γιάννης Τσάκωνας, η Μαίρη Χρυσαναθακοπούλου, η Έφη Κιτσαντά και ο Βασίλης Τσόρλαλης.

Σε ότι αφορά την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να αναφέρουμε ότι η πρεμιέρα της παράστασης "Ένα παιδί μετράει τα άστρα", το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, έγινε ήδη στα Γιάννενα και έχει μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια αρκετά καλή παράσταση, συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η παράσταση αναμένεται να ανέβει στο θεατρικό σανίδι του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" το επόμενο διάστημα.

Πάτρα: Ετοιμασίες για τις δύο κεντρικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του φετινού χειμώνα Πάτρα: Ετοιμασίες για τις δύο κεντρικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του φετινού χειμώνα

Ο Δημήτρης Καραντζάς στην ομάδα των καθηγητών της Δραματικής Σχολής

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα ονόματα των ηθοποιών οι δύο αυτές παραγωγές αποτελούνται σε ένα μεγάλο βαθμό από τα παιδιά της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ.

Αξίζει να αναφέρουμε σε ότι αφορά την Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που πλέον μετά και την οριστικοποίηση του Περικλή Μουστάκη στην θέση του υπευθύνου, μέσα στους νέους καθηγητές που θα διδάξουν στα παιδιά της σχολής θα είναι και ο Δημήτρης Καραντζάς, ένας από τους σκηνοθέτες της νέας γενιάς που θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους και πρωτοποριακούς έχοντας σημειώσει αρκετές επιτυχίες, με τις παραστάσεις που έχει ανεβάσει.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Καραντζάς είχε ανεβάσει τις Νεφέλες του Αριστοφάνη, με μια τολμηρή ματιά που έκανε αίσθηση και συζητήθηκε με πρωταγωνιστές την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Χρήστο Λούλη και άλλους. Ο μόλις 32χρονος σκηνοθέτης θα ενταχθεί στην ομάδα των καθηγητών της Δραματικής Σχολής, ενώ αντίθετα δεν θα βρίσκεται στην ομάδα αυτή το όνομα του Αργύρη Πανταζάρα που είχε ακουστεί και τον οποίο θαυμάζουμε μέσα από την σειρά εποχής του Open "Κόκκινο Ποτάμι".


Πηγή

Διαβάστε Επίσης