Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Συμβούλιο προέδρων και πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων

Συμβούλιο προέδρων και πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων

Σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Τάκη Παπαδόπουλου με αντικείμενο τη θεσμική αναβάθμιση του Σώματος.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., οι Πρόεδροι των Περιφερειακών συμβουλίων όλης της χώρας συζήτησαν θέματα κανονιστικού πλαισίου και αποφάσισαν να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να θεσπιστεί νέος Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων, που να αντιμετωπίζει τις υφιστάμενες αστοχίες και παραλείψεις, να ανταποκρίνεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και να καθιστά τις συνεδριάσεις λειτουργικότερες.

Συμφώνησαν επίσης να αναληφθούν δράσεις για τη θεσμική αναβάθμιση του ρόλου, καθώς και για τη θεσμοθέτηση της συνάντησης των Προέδρων των ΠΕ.ΣΥ, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της ΕΝ.Π.Ε. Παράλληλα, εξουσιοδοτήθηκαν οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων Αττικής και Δυτικής Ελλάδας, όπως, από κοινού με τον νέο Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, συζητήσουν με το Υπουργείο Εσωτερικών τις προτάσεις τους για θεσμικά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των Περιφερειακών Συμβουλίων.

«Η φημολογούμενη μεταφορά περαιτέρω αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, αυξάνει το ειδικό βάρος των Περιφερειακών Συμβουλίων, ενισχύει το ρόλο της Περιφέρειας και πολλαπλασιάζει τις ευθύνες όλων μας, τις οποίες προθύμως θα αναλάβουμε» ανέφερε κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, Τάκης Παπαδόπουλος.

Συμβούλιο προέδρων και πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων


Πηγή

Διαβάστε Επίσης