Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές: 622 άνθρωποι μόνο το τελευταίο 24ωρο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο έφθασαν 622 πρόσφυγες και μετανάστες. Συγκεκριμένα, 351 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο, 119 έφθασαν στη Χίο, 87 στη Σάμο, 39 έφθασαν στη Αλεξανδρούπολη και 26 στη Σαμοθράκη. Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν οχτώ διακινητές.
Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας οπού γίνονται προετοιμασίες για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στους κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά αναφορικά με το προσφυγικό το μεσημέρι από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι 2.000 χιλιάδες πρόσφυγες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, πέντε χιλιάδες σε ξενοδοχεία και 15 χιλιάδες σε δομές, κυρίως οικογένειες. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει τις αντοχές της, αλλά ξέφραγο αμπέλι δεν είναι. Αυτή η εποχή πέρασε» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.
«Επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους εταίρους να δεχθούν κάποια από τα ασυνόδευτα παιδιά. Εμείς θα κρατήσουμε 1.500… Προς θεού 3.000 παιδιά δεν μπορούν να τα υποδεχτούν; Η απάντηση -και δεν τιμά την Ευρώπη αυτό- δεν ήταν θετική» σημείωσε, καυτηριάζοντας τη στάση της ΕΕ.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης