Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Πάτρας έδωσε το παρών στην 3η Σύνοδο “Decentralized”

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Πάτρας έδωσε το παρών στην 3η Σύνοδο "Decentralized"

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Πάτρας ενδυναμώνοντας την προσήλωσή του στις νέες τεχνολογίες αλλά και την σχέση του με δυναμικούς φορείς με αντικείμενο την εκπαίδευση και την καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρευρέθηκε στην 3η Σύνοδο “Decentralized” η οποία έγινε στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα στο διήμερο 31/10 και 01/11/2019 (https://www.decentralized.com). Η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς στην σύνοδο την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και επαγγελματικοί φορείς από όλο τον κόσμο οι οποίοι δραστηριοποιούνται με κοινό άξονα την τεχνολογία Blockchain. Στην σύνοδο παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες εξελίξεις στο Blockchain, ενώ παράλληλα πολλές επιχειρήσεις είχαν δημιουργήσει σημεία προβολής των δραστηριοτήτων τους.

"Στην διάρκεια της Συνόδου είχαμε την ευκαιρία να εδραιώσουμε την συνεργασία μας με την κυπριακή εταιρεία BLOCK.CO η οποία εξειδικεύεται στο Bockchain Credentialing και υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές δράσεις Erasmus+ του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Πάτρας, μέσω της αγκύρωσης των πιστοποιητικών που εκδίδονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ σε συστήματα Blockchain.

H BLOCK.CO είναι μια νεοφυής εταιρεία η οποία υποστηρίζει την εμπορική εφαρμογή πρωτοποριακής σε παγκόσμιο επίπεδο τεχνολογίας που παράγει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είμαστε υπερήφανοι για την συγκεκριμένη συνεργασία και εργαζόμαστε σκληρά για τη διεύρυνσή της και σε άλλους τομείς δραστηριότητας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Πάτρας που άπτονται των αντικειμένων κατάρτισης που προσφέρει ο οργανισμός.

Στο περιθώριο της Συνόδου, συναντήσαμε και άλλες καινοτόμες κυπριακές επιχειρήσεις και συζητήσαμε την δυνατότητα απασχόλησης μαθητών του 1ου ΕΚ Πάτρας σε αυτές, μέσω μακροχρόνιων τοποθετήσεων του προγράμματος Erasmus+. H ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και ευελπιστούμε ότι στο προσεχές διάστημα, θα είμαστε σε θέση να οργανώσουμε για τους μαθητές μας πολύ εξειδικευμένη πρακτική άσκηση, σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές σε κυπριακές επιχειρήσεις, ανοίγοντας δρόμους για τους εκπαιδευόμενους του 1ου ΕΚ Πάτρας για μια επιτυχημένη εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία. Το 1ο ΕΚ Πάτρας έχει ήδη αρκετές ενεργές συνεργασίες με πολλές κυπριακές επιχειρήσεις στις οποίες την προσεχή εβδομάδα ξεκινά η μακροχρόνια πρακτική άσκηση των μαθητών του στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “VET Staff and Students Development” και κωδικό 2019-1-EL01-KA102-062305. Ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τις προσδοκίες όλων και θα προσφέρουν την ικανοποίηση στον οργανισμό και τις ανάλογες επαγγελματικές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες.

Εμείς ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λιγότερο από το να παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης στην ΕΕ για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΚ Πάτρας.", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης