Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους

Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους

Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης με ειδικές εφαρμογές στο κινητό τηλέφωνο που θα μπορούν να ενημερώνουν τον Πατρινό οδηγό για το που θα βρει για να παρκάρει στο κέντρο της Πάτρας, για το αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στα δημοτικά πάρκινγκ, ακόμα και για την κατάσταση της κυκλοφοριακής κίνησης στους κεντρικούς δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας και άλλα πολλά.

Δεν μιλάμε για έργο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για κάτι που έρχεται στην καθημερινότητα της Πάτρας μέσα στους επόμενους μήνες, με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Έξυπνης Βιώσιμης Κινητικότητας που πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτείται μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 950.000 ευρώ και αφορά την ανάπτυξη έξυπνων λύσεων και διαχείρισης του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας, έχοντας σαν στόχο να μειώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης, να τακτοποιήσει την άναρχη πτυχή της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο και να βελτιώσει με τους παραπάνω τρόπους την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης.

Είναι ένα έργο που βάζει την τεχνολογία στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού μέσα από λύσεις που έρχονται από το χώρο της καινοτομίας, της πληροφορικής και του διαδικτύου. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση 28 bluetooth με το συνοδευτικό λογισμικό, μέσα από το οποίο θα παρακολουθεί κανείς τις κυκλοφοριακές συνθήκες στους δρόμους της Πάτρας και θα μπορεί να υπολογίζει τον χρόνο για να φτάσει στον προορισμό του.

Επίσης, την εγκατάσταση 836 αισθητηρίων εδάφους για τον έλεγχο της διαθεσιμότητας της παρόδιας στάθμευσης, την εγκατάσταση συστημάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να μετρούν τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα οχήματα των πέντε δημοτικών πάρκινγκ της Πάτρας, την εγκατάσταση τεσσάρων πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων που θα αφορούν την κυκλοφοριακή κίνηση και την εγκατάσταση 24 πινακίδων έξυπνων στάσεων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μέσα στα υποσυστήματα του έργου περιλαμβάνεται και το σύστημα διαχείρισης των παραπάνω συστημάτων για το οποίο θα έχουν την ευθύνη ειδικευμένοι υπάλληλοι του δήμου. Ο χρόνος για την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, είναι στους 18 μήνες και ήδη έχουν οριστεί οι χάρτες για την τοποθέτηση του κάθε υποσυστήματος που θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό της Πάτρας και θα γλιτώσει από την ταλαιπωρία τους Πατρινούς οδηγούς.

Δείτε τους χάρτες:

Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους Πάτρα: Έρχονται έξυπνες θέσεις στάθμευσης και πινακίδες για την κίνηση στους δρόμους


Πηγή

Διαβάστε Επίσης