Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Φτιάχνει ιστοσελίδα ο δήμος για την υιοθέτηση αδέσποτων

Πάτρα: Φτιάχνει ιστοσελίδα ο δήμος για την υιοθέτηση αδέσποτων

Κι ενώ ο δήμος ετοιμάζεται για να δημιουργήσει τη νέα δομή και το πρώτο δημοτικό κτηνιατρείο στις αρχές της άνοιξης του 2020, έχοντας βρει κτίριο για να το στεγάσει, στο Δρέπανο της Πάτρας, προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων και εγκαταλειμμένων ζώων.

Ήδη έχει παραγγείλει ειδικό όχημα για την περισυλλογή τους, το οποίο θα πηγαίνει σε όλους τους δρόμους και τις περιοχές της Πάτρας για να τα μεταφέρει στο δημοτικό κτηνιατρείο. Εκεί, πέρα από την ιατρική περίθαλψη που θα παρέχεται στα ζώα, θα φωτογραφίζονται και οι φωτογραφίες αυτές θα ανεβαίνουν μαζί με τα στοιχεία τους στο διαδίκτυο.

Βλέπετε, ο δήμος σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή ιστοσελίδας για να προωθήσει την υιοθέτηση των αδέσποτων αυτών από πολίτες, ενώ μέσα στις αρχές του 2020 θα κάνει διαφημιστική καμπάνια για τον σκοπό αυτό, μεταφέροντας το μήνυμα, με σύνθημα μην αγοράσετε ζωάκι, αλλά υιοθετήστε.

Ταυτόχρονα, θα βρίσκεται σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και τους συλλόγους της περιοχής, έτσι ώστε να πετυχαίνεται καλύτερη αντιμετώπιση για κάθε περίπτωση ενός αδέσποτου που έχει ανάγκη από βοήθεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμος τρέχει ήδη το πρόγραμμα για τους ιατρικούς ελέγχους στα αδέσποτα, σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο και μέσα σε ένα μήνα από τη στιγμή που ξεκίνησε η νέα ανάθεση έχουν γίνει 60 στειρώσεις. Εξάλλου μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστες στα πρώην δημαρχεία της Πάτρας και στη συνέχεια σε 30 ακόμα σημεία της Πάτρας.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης