Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Στο 10% η πτώση της τουριστικής κίνησης στα Καλάβρυτα για τα Χριστούγεννα

Στο 10% η πτώση της τουριστικής κίνησης στα Καλάβρυτα για τα Χριστούγεννα

Πτωτικά κινείται μέχρι ώρας η εορταστική περίοδο στην τουριστική αγορά των Καλαβρύτων, με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία να παρουσιάζουν μία αισθητή πτώση σε σύγκριση με πέρυσι και τους ξενοδόχους να βλέπουν για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, ότι τα Χριστούγεννα η πληρότητα δεν έφτασε το 100 %.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προπαραμονή των Χριστουγέννων η πληρότητα των ξενοδοχείων μόλις που άγγιζε το 80% με 85%, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σε αυτούς δηλαδή που θα αποφάσιζαν να περάσουν το διήμερο της της Τετάρτης και της Πέμπτης (αργία), μακριά από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δαφαλιά, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, η βασική αιτία αυτής της πτώσης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο καιρός φέτος δεν τους έκανε το χατήρι στα ξενοδοχεία, αλλά και γενικότερα στην αγορά της ιστορικής αυτής πόλης που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στα τοπ χειμερινά θέρετρα της Ελλάδος.

Με λίγα λόγια δεν χιόνισε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν δεν πρόκειται να χιονίσει, τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά. "Έχουμε κόσμο στα Καλάβρυτα, αλλά σίγουρα, κρίνοντας από τα δεδομένα των προηγούμενων ετών, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα και να είχαμε φτάσει και φέτος στο 100& της πληρότητας των ξενοδοχείων.

Η πτώση της κίνησης φτάνει τα 10% σε σύγκριση με πέρυσι. Κατά την άποψη μου ο βασικός λόγος είναι ότι τελικά δεν ήρθε η χιονόπτωση που περιμέναμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων".

Μάλιστα, το επίπεδο των κρατήσεων είναι ακόμα πιο χαμηλό σε ότι αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και μέχρι ώρας δεν ξεπερνά το 70% . "Για εκεί όμως υπάρχουν περιθώρια για περισσότερες κρατήσεις, με δεδομένο ότι έχουμε κάποιες μέρες μπροστά μας" τονίζει ο κ. Δαφαλιάς. Πάντως, η τάση της τουριστικής κίνησης είναι μειωμένη, συγκριτικά πάντα με τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι πέρυσι τέτοια εποχή, η πληρότητα των ξενοδοχείων άγγιζε το 100% για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς και οι ξενοδόχοι έκαναν κρατήσεις για την αργία των Θεοφανείων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ακριβώς στο ίδια επίπεδα με πέρυσι και δεν υπάρχουν διαφορές.

Στο 10% η πτώση της τουριστικής κίνησης στα Καλάβρυτα για τα Χριστούγεννα

Παραμένουν στα τοπ χειμερινά θέρετρα της χώρας

Η πτωτική τουριστική τάση των Χριστουγέννων για φέτος βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τα Καλάβρυτα, αλλά υπάρχει σε μικρό ή και μεγάλο βαθμό σε όλα τα θεωρούμενα τοπ χειμερινά θέρετρα της χώρας. Κάτι που δείχνει ότι ρόλο σε αυτή την μείωση έχουν παίξει και άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν και με το οικονομικό.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τα Καλάβρυτα, ο δήμος, η αγορά της πόλης, οι επαγγελματίες, οι ξενοδόχοι και οι κάτοικοι, είναι έτοιμοι για να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους και φέτος για αυτές τις ημέρες, έχοντας ντύσει υπέροχα το κέντρο των Καλαβρύτων και έχοντας οργανώσει δράσεις και εκδηλώσεις που θα βάλουν άπαντες στο μαγικό κλίμα των γιορτών.

Τα Καλάβρυτα, παραμένουν εξάλλου, στα κορυφαία χειμερινά θέρετρα της χώρας, έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια, έχοντας φτάσει να θεωρούνται σχεδόν εφάμιλλα της Αράχωβας, του Πήλιου και άλλων κορυφαίων χειμερινών προορισμών.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης