Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Κοροναϊός: Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ την Πέμπτη-Σε καραντίνα 11 εκατ. άτομα στην Κίνα

Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσουν οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εάν θα κηρύξουν έκτακτη ανάγκη για την παγκόσμια δημόσια υγεία εξαιτίας του ιού από το Ουχάν της Κίνας.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, μετέδωσε σήμερα η κινεζική δημόσια τηλεόραση.

Έως το βράδυ της Τετάρτης, ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Oυχάν, η εστία της μόλυνσης.

Η Έκτακτη Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνεδρίασε και σήμερα στην Γενεύη αλλά οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω πληροφορίες προκειμένου να χαρακτηρίσουν την επικινδυνότητα του ιού και να συντάξουν τις συστάσεις που πρέπει να γίνουν στα σύνορα κάθε χώρας και τα νοσοκομεία.

«Η απόφαση για το εάν ή όχι θα κηρύξουμε έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας είναι μία που παίρνω εξαιρετικά σοβαρά και μία που είμαι έτοιμος να πάρω με την κατάλληλη εξέταση όλων των στοιχείων», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπεγέζους. Σε περίπτωση που κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη για την παγκόσμια δημόσια υγεία τότε θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση του ιού.

Την ίδια στιγμή οι περίπου 11 εκατ. κάτοικοι της κινεζικής πόλης Ουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία θα βρίσκονται από την Πέμπτη σε καραντίνα. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σταματούν να λειτουργούν όλα τα μεταφορικά μέσα, λεωφορεία, φέρι, μετρό, τρένα και κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί μέχρι πότε θα διαρκέσει το «λουκέτο» στις μεταφορές.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί σε συνολικά 24 επαρχίες. Μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί 509 άνθρωποι και ακόμη 17 έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, ενώ ιός εξαπλώνεται στην Ασία, σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία αλλά κι οι ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης