Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Λιβύη: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετέχει σε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο όπλων

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετάσχει σε οποιαδήποτε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο και της εκεχειρίας αποφασιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υλοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη Λιβύη, είπε ανώτατη διπλωματική πηγή. Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Νίκος Δένδιας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον στρατηγό, Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κοινή αίσθηση είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έφυγε εκνευρισμένος από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, καθώς η απόφαση για την επιβολή του εμπάργκο όπλων πλήττει κυρίως τα δικά του σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε., σύμφωνα με την ίδια διπλωματική πηγή, συζήτησαν για πιθανούς τρόπους συνέχειας των ευρωπαϊκών κινήσεων επί της απόφασης του Βερολίνου, μεταξύ των οποίων και μια στρατιωτική αποστολή κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμία αντίρρηση εκ των κρατών-μελών.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ενόχληση της Ελλάδας που δεν υπήρξε στα συμπεράσματα της Διάσκεψης ρητή αναφορά που να καταδεικνύει ότι τα μνημόνια Τουρκίας-Λιθβύης είναι κενά περιεχομένου.

Διαβάστε Επίσης