Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου στην Αθήνα για θέματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου στην Αθήνα για θέματα της περιοχής

Σειρά επαφών με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς και με προέδρους Οργανισμών είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής για τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρής επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον οποίο είχαν συζήτηση για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση. Ο Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι τα ενταγμένα έργα στο πρόγραμμα δεν κινδυνεύουν, καθώς έχει ληφθεί ήδη απόφαση να δεσμευτούν πιστώσεις από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ωστόσο, μείζον θέμα συζήτησης στη συνάντηση ήταν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως, οι μικροί Δήμοι, όπως ο Ερύμανθος λόγω της έλλειψης επιστημονικού προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σύνταξη μελετών, η ωρίμανση και η υλοποίηση έργων. Ο κ. Μπαρής ανέφερε πως είναι σε θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών να αντιμετωπισθεί νομοθετικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων με τη συμβολή της ΕΕΤΑΑ, ωστόσο όπως είπε, οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν καθώς, αφενός υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απένταξης έργων κι αφετέρου οι Δήμοι θα προετοιμαστούν εγκαίρως εν όψει και του νέου ΕΣΠΑ το οποίο «ανοίγει» σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου στην Αθήνα για θέματα της περιοχής

Στη συνέχεια ο κ. Μπαρής με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης, Δήμαρχο Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλο συμμετείχαν στη συνεδρίαση που έγινε στην ΚΕΔΕ με πρωτοβουλία του προέδρου, Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στη σύσκεψη στην οποία παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, έγινε συζήτηση για όλα τα τρέχοντα και κρίσιμα θέματα της Αυτοδιοίκησης με έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ, στο μεταναστευτικό, στο διάλογο που ξεκινά με το υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων και τον νέο εκλογικό νόμο.

Τέλος, Δήμαρχος Ερυμάνθου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), Ιωάννη Πολύζο για το θέμα του «Ξενία» στο Καλέντζι, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται εγκαταλελειμμένο, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό κεφάλαιο για την περιοχή. Θυμίζουμε ότι το Ξενία Καλεντζίου βρίσκεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων και έχει δυναμικότητα 44 κλινών (22 δίκλινα). Ο κ. Πολύζος ανακοίνωσε στον Δήμαρχο ότι εντός του 2020 θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την αξιοποίηση και του Ξενία Καλεντζίου, μέσω της μίσθωσής του.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου στην Αθήνα για θέματα της περιοχής


Πηγή

Διαβάστε Επίσης