Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Ο Στίβεν Κινγκ δέχεται επιθέσεις για υποτίμηση της διαφορετικότητας

Ο Στίβεν Κινγκ δέχεται επιθέσεις για υποτίμηση της διαφορετικότητας

«Ποτέ δεν θα λάβω υπόψη τη διαφορετικότητα σε θέματα τέχνης. Μόνο την ποιότητα»: Φωτιές άναψε η παραπάνω δήλωση του Στίβεν Κινγκ η οποία τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον της ποικιλομορφίας ως βασικού κριτηρίου στην επιλογή των υποψηφιοτήτων των βραβείων Όσκαρ.

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας εξέφρασε την αμφιλεγόμενη αυτή προσωπική άποψη στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και δέχτηκε πολλές και έντονες επιθέσεις. Ανάμεσα σε εκείνους που του επιτέθηκαν ήταν και η σκονοθέτης Έιβα Ντι Βερνέ η οποία σχολίασε καυστικά:«Όταν ξυπνάς, διαλογίζεσαι, τεντώνεσαι, παίρνεις το κινητό τηλέφωνο για να ρίξεις μια ματιά στον κόσμο και βλέπεις ένα tweet από κάποιον που θαυμάζεις, που δείχνει ότι είναι τόσο οπισθοδρομικός και, αδαής θέλεις να γυρίσεις στο κρεβάτι».

Λίγο νωρίτερα, μάλιστα ο Στίβεν Κινγκ είχε αποκαλύψει πως η έννοια της διαφορετικότητας δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο στις επιλογές υποψηφίων που έκανε σε κάποιες κατηγορίες των Όσκαρ.

«Επειδή είμαι συγγραφέας επιτρέπεται να προτείνω μόνο σε τρεις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερο Πρωτότυπου Σεναρίου. Για μένα, το ζήτημα της διαφορετικότητας -όπως ισχύει για κάποιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ούτως ή άλλως- δεν προέκυψε» έγραψε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας του «The Outsider» και άλλων μπέστ – σέλερ.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης