Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Αχαΐα: Aπεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων

Αχαΐα: Aπεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Πάτρας μετά την απόφαση του Δ.Σ την 09-11-2019 και της Γενικής Συνέλευσης, προκήρυξε ομόφωνα, απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, στον τομέα της καθαριότητας των Σχολικών Κτιρίων. Κατόπιν συσκέψεως αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020 για τις περιοχές του Δήμου Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

-Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

-Αξιοπρεπείς αμοιβές.

-Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.

-Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.

-Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

-Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Πηγή

Διαβάστε Επίσης