Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Άσαντ κατά Άγκυρας: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις 

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ δείχνει να αψηφά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο συριακός στρατός του καθεστώτος Άσαντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των "τουρκικών κατοχικών δυνάμεων" που προσπαθούν, όπως ανέφερε, να σταματήσουν την προέλαση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρορωσικές δυνάμεις αποσπούν εδάφη από τους αντάρτες.

Νωρίτερα την Τρίτη ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.

Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πολλαπλάσιες απώλειες των Σύρων.

Στο μεταξύ, σκληρές δηλώσεις της Μόσχας κατά της Άγκυρας για την πολιτική της στη βορειοδυτική Συρία, φαίνεται να ακυρώνουν την προοπτική σύγκλισης μεταξύ Πούτιν – Ερντογάν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει εντός της ημέρας. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να βρεθεί λύση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μετά το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις αντιπροσωπείας με ρωική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, σχετικά με την τουρκοσυριακή σύγκρουση στην Ιντλίμπ.

Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στις τουρκικές κινήσεις στη Συρία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τη Ρωσία και την κυβέρνηση Άσαντ. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι μεταβαίνει στην Άγκυρα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι για συζητήσεις.

ΑΜΠΕ – skai.gr

Διαβάστε Επίσης