Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Έκκληση του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών για την επιστροφή της προτομής του Κ. Παλαμά

Έκκληση του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών για την επιστροφή της προτομής του Κ. Παλαμά

Ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών ζητά την επιστροφή της προτομής του Εθνικού μας ποιητή Κ. Παλαμά στο σπίτι του.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει: "Κάνουμε έκκληση αυτή την ύστατη ώρα προς κάθε κατεύθυνση, Δημοτικό Συμβούλιο και Εθνολογική Εταιρεία, για την επιστροφή της προτομής του Εθνικού μας ποιητή Κ. Παλαμά στο σπίτι του.

Στις 27 Φεβρουαρίου, επέτειος των 83 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή, αντί επιμνημόσυνης τελετής ας κάνουμε το καθήκον μας όλοι για την Πάτρα.

Εμείς οι καλλιτέχνες αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε ότι πριν από 20 χρόνια προσφέραμε στην Εθνολογική Εταιρεία την προσωπογραφία του οπλαρχηγού Παν. Καρατζά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την μεγάλη εικόνα του Χριστού, επίσης στην βιβλιοθήκη του Δήμου τον υπερμεγέθη πίνακα του Πατρέα και του Αγ. Ανδρέα και σήμερα θα προσφέρουμε πάλι στην βιβλιοθήκη του Δήμου τον, μεγάλων διαστάσεων, πίνακα 3χ2,50 με θέμα την Δανιηλίδα, να επιστρέφει και προσφέρει την κάρα του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα από την Κωνσταντινούπολη.

Όλα αυτά για την πόλη που όλοι αγαπάμε και ζητάμε την προβολή της.

Τέλος, παρακαλούμε τα Μ.Μ.Ενημέρωσης όπως προβάλλουν αυτό το επίκαιρο θέμα, αφού σχολεία και επισκέπτες που έρχονται και θα έλθουν στην πόλη θα πρέπει να δουν στην είσοδο της οικίας να δεσπόζει η προτομή του Εθνικού μας ποιητή.

Ο Σύλλογός μας με όλη την εγκυρότητα που διαθέτει μπορεί να εγγυηθεί ότι η προτομή θα δοθεί σαν χρησιδάνειο στο Μουσείο (Στέγη Γραμμάτων) μόνο και μόνο για την μεγάλη πόλη μας.

Η Πάτρα, μας έχει ανάγκη όλους.

Ο αγώνας ήταν μεγάλος να ρ-ωθεί το σπίτι, η ευεργεσία να επισκευαστεί μεγαλύτερη, ας δείξουμε κατανόηση και μεγαλοψυχία. Το έχουμε".


Πηγή

Διαβάστε Επίσης