Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Αιτωλοακαρνανία – Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο)

Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο) Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο) Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο)

Το θεματικό πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή», ολοκλήρωσε σήμερα την λειτουργία του στην Αιτωλοακαρνανία, όπου εκπαιδεύτηκαν περίπου (2.000) μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι το θεματικό πάρκο, είχε ανοίξει τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2019 στο Αγρίνιο, όπου το επισκέφθηκαν συνολικά (1.148) μαθητές Δημοτικών Σχολείων και συνέχισε φέτος σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο, όπου εκπαιδεύτηκαν ακόμη (810) μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Οι επόμενοι σταθμοί του θεματικού πάρκου «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» θα είναι από 4 έως και 6 Μαρτίου 2020 στο Αίγιο και από 9 έως και 12 Μαρτίου 2020 στην Πάτρα.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, την διοίκηση του Κλειστού Παπαχαράλαμπειου Εθνικού Σταδίου, του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Οι Δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου

Το Θεματικό Πάρκο με θέμα: «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή», περιλαμβάνει τέσσερις καινοτόμες βιωματικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιασθεί με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα:

  • Το τηλεπαιχνίδι buzzer, όπου τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις για την οδική ασφάλεια
  • Τον τάπητα «μαθαίνω να κυκλοφορώ», που μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι και έχει το μέγεθος ενός δωματίου,
  • Το παιχνίδι «βρες το σήμα», όπου τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά να αναγνωρίζουν βασικές πινακίδες κυκλοφορίας που συναντούν στην καθημερινότητά τους,
  • Το εργαστήριο ζωγραφικής, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν τις εντυπώσεις και τα ερεθίσματα που αποκόμισαν από το θεματικό πάρκο.

Το Θεματικό Πάρκο εισηγήθηκε ο Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, ενώ συντονίζεται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα από τον Βοηθό Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια.

Τέλος, η δράση υλοποιείται με την επιστημονική καθοδήγησή της υπεύθυνης δραστηριοτήτων – αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δρ Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου.

Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο) Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο) Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο) Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο) Αιτωλοακαρνανία - Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (φωτο)


Πηγή

Διαβάστε Επίσης