Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε το Λιμεναρχείο Πατρών

Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε το Λιμεναρχείο Πατρών

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών προχώρησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν αλλοδαπό από το Αφγανιστάν που διέμεναν νόμιμα στην Πάτρα επί χρόνια και που με βάση την έρευνα των αδρών του λιμενικού είχαν βοηθήσει αλλοδαπούς που έρχονταν από την Αθήνα και ήθελαν να περάσουν στην Ιταλία. Μάλιστα, το κύκλωμα φέρεται να έχει δώσει κατάλυμα σε 22 άτομα που εντοπίστηκαν κλειδωμένα σε ένα σπίτι στο Ρίο που έμοιαζε εγκαταλειμμένο.

Τα άτομα αυτά περίμεναν τη σειρά τους για να επιχειρήσουν το ταξίδι στην Ιταλία μέσω Πάτρας, με το κύκλωμα να οργανώνει τη μεταφορά αλλοδαπών σε κρύπτες που κατασκεύαζαν μέσα στα φορτηγά, μέλη της ομάδας. Η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης αλλοδαπών από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Στη σύλληψη οκτώ (08) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, (Παρασκευή) στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας σε συνεργασία με προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ καθώς και των άρθρων 29 και 30 του ν. 4251/14.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών διακριτικής επιτήρησης, προέκυψε ότι οι επτά (07) εκ των ανωτέρω συλληφθέντων είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, δομή και ιεραρχία, με δραστηριότητα επί μακρό χρονικό διάστημα και με σκοπό το κέρδος, οργανώνοντας τη μεταφορά αλλοδαπών σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που κατασκεύαζαν μέλη της εν λόγω ομάδας, εντός του φορτίου Φ/Γ οχημάτων, τα οποία επρόκειτο να ταξιδέψουν μέσω του λιμένα Πατρών προς λιμένες Ιταλίας.

Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε το Λιμεναρχείο Πατρών

Ως εκ τούτου, διενεργήθηκε έλεγχος, στο νότιο λιμένα Πατρών, την 30-01-20, σε Φ/Γ όχημα με οδηγό 55χρονο αλλοδαπό, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, κατά τον οποίο ο ανωτέρω, ο οποίος επίσης συνελήφθη, εντοπίστηκε να μεταφέρει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πέντε (05) αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν δύο (02) ΙΧΕ οχήματα στα οποία επέβαιναν 30χρονος φερόμενος ως αρχηγός, 24χρονος φερόμενος ως υπαρχηγός της ομάδας και δύο ακόμη μέλη, που συνελήφθησαν, ενώ ακολούθησαν έρευνες σε πέντε (05) οικίες στις περιοχές Ρίου και Πάτρας, στις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη, όπως επίσης και ένας 30χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Επιπροσθέτως, σε μία εκ των πέντε οικιών εντοπίστηκαν είκοσι δύο (22) ακόμη αλλοδαποί, τους οποίους κρατούσαν τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης με σκοπό να τους αποκρύψουν και να τους διευκολύνουν να εξέλθουν παράνομα της χώρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν ένα Φ/Γ και δύο ΙΧΕ οχήματα, διάφορες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έγγραφα, δύο τετράδια που φέρονται να ανήκουν στον αρχηγό, τα οποία εξυπηρετούσαν τον ρόλο βιβλίων τήρησης εσόδων από την εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, διάφορα αντικείμενα, εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση των κρυπτών, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (3.300€)".

Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε το Λιμεναρχείο Πατρών Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε το Λιμεναρχείο Πατρών


Πηγή

Διαβάστε Επίσης