Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Η Πάτρα φέτος τσικνίζει με χάλκινα και τον Καραγκιόζη βουλευτή!

Η Πάτρα φέτος τσικνίζει με χάλκινα και τον Καραγκιόζη βουλευτή!

Αρκετά διαφορετικός θα είναι για φέτος ο εορτασμός που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, σε συνεργασία με τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για την Τσικνοπέμπτη.

Ως είθισται η Πάτρα την Τσικνοπέμπτη γιορτάζει από το πρωί έως αργά το βράδυ, με τις ψησταριές να δίνουν και να παίρνουν σε κάθε γειτονιά από το κέντρο της πόλης έως και τις συνοικίες, τα μαγαζιά να διοργανώνουν χορούς και πάρτι και η μουσική να παίζει όλη μέρα, από τα ηχεία του Δήμου, αλλά και από τα καταστήματα.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Δήμος είχε διοργανώσει μεγάλες συναυλίες στο Νότιο Πάρκο, φέρνοντας το 2018 τον Γιώργο Βελισσάρη και το 2019, την Αθηναϊκή Κομπανία, μοιράζοντας παράλληλα στον κόσμο σουβλάκια και μπύρες, σε λαϊκά γλέντια που είχαν γνωρίσει τότε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός και το Διοικητικό Συμβούλιο, με την πρόεδρο του Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αποφάσισε να μην στηθεί φέτος ένα τέτοιου είδους λαϊκό γλέντι στο Νότιο Πάρκο, με συναυλία και δωρεάν σουβλάκια, αλλά να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε ένα δρώμενο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι και που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους.

Μιλάμε ασφαλώς για τις μπάντες με τα χάλκινα όργανα που προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα και από την Δυτική Μακεδονία. Οι μπάντες με τα χάλκινα είναι στην γραμμή της παράδοσης και της τήρησης των εθίμων της Τσικνοπέμπτης και παράλληλα με τους ήχους και τη μουσική τους, μπορούν και ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Η Πάτρα φέτος τσικνίζει με χάλκινα και τον Καραγκιόζη βουλευτή!

Το απέδειξαν αυτό στην περσινή γιορτή της Τσικνοπέμπτης.

Φέτος οι μπάντες αυτές θα είναι πέντε και θα ξεκινήσουν να παίζουν από το πρωί της Τσικνοπέμπτης σε διάφορες περιοχές της Πάτρας και στις συνοικίες της πόλης, κάνοντας μίνι περιοδείες και βάζοντας στο κλίμα όλη την πόλη.

Στη συνέχεια, προς το μεσημέρι, οι μπάντες αυτές θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και κατά τις 14:00 θα ενωθούν στην Τριών Συμμάχων για να διοργανώσουν από κοινού μια συναυλία. Η συναυλία αυτή τη φορά δεν θα έχει σουβλάκια δωρεάν από τον δήμο, θα έχει όμως μουσική, κέφι και χορό.

Το απόγευμα φυσικά στην Άνω Πόλη θα ακολουθήσει η πορεία του Καραγκιόζη από τη στιγμή που από πέρυσι έχει καταργηθεί ο Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρούς. Φέτος, βέβαια, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, δεν θα γίνει ο Γάμος του Καραγκιόζη, αλλά το δρώμενο με τον Καραγκιόζη βουλευτή. Ποιος θα είναι ο Καραγκιόζης βουλευτής και ποια η συνοδεία του;

Αυτό μας το κρατούν για έκπληξη. Γιατί όπως μας είπαν στον Πολιτιστικό και στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για την Τσικνοπέμπτη;


Πηγή

Διαβάστε Επίσης