Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Ιταλία – κορωνοϊός: Συναγερμός στις αρχές – Διαδικασίες επιστροφής των Ελλήνων

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για τον κορωνοϊό στη σκιά των έξι θανάτων και των εκατοντάδων κρουσμάτων στην Ιταλία. Στην Ελλάδα, από το πρωί πραγματοποιήθηκαν έκτακτες συσκέψεις με τις αρχές να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκδήλωσης κρουσμάτων και στη χώρα μας. Σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν μέτρα για την οχύρωση της χώρας από τον ιό.
Δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας λόγω του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία επέμεινε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε για το ζήτημα του ιού στο υπουργείο Υγείας.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε και τα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας. Μόνο στην Πάτρα, το 2018, πέρασαν περισσότεροι από 450 χιλιάδες επιβάτες από την Ανκόνα, στη χώρα μας.

Αυξημένη είναι η ετοιμότητα στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ παρά τις πολλές ακυρώσεις, αναστολή δρομολογίων από και προς Ιταλία δεν υπάρχει. Η ανησυχία σε όσους ταξιδεύουν ή επιστρέφουν από την Ιταλία είναι έντονη, με τις αεροπορικές εταιρείες να ενημερώνουν τους επιβάτες πως δέχονται αλλαγές ή ακυρώσεις ταξιδιών, προς τη γειτονική χώρα. Πάντως, την Τρίτη οι προγραμματισμένες εννέα πτήσεις από Ιταλία προς Ελλάδα θα γίνουν κανονικά.
Στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται περισσότερες από 80 πτήσεις την εβδομάδα, από το Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Μπολόνια, με περίπου 15.000 επιβάτες να προσγειώνονται στη χώρα μας.

Με μάσκες στο πρόσωπό τους, έφτασαν το πρωί, δεκάδες επιβάτες από την Ιταλία στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μεταξύ αυτών, και πολλοί φοιτητές που μίλησαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ αναφέροντας ότι στην Ιταλία ο κόσμος έχει κατατρομοκρατηθεί, και ότι δεν υπήρχε λόγος να παραμείνουν εφόσον τα πανεπιστήμιά τους έκλεισαν.

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Μιλάνο κ. Μαυροειδης είπε στον ΣΚΑΪ ότι «είδαμε ένα Μιλάνο εντελώς διαφορετικό, ο κόσμος να είναι στα σπίτια του, τα πράγματα που είδαμε στα σούπερ μάρκετ ήταν τρελά. Όλα τα ράφια ήταν πραγματικά άδεια».

Διευθυντής ΕΠΑΛ στην Ιταλία δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ότι η εκδρομή θα ολοκληρωνόταν τη Δευτέρα, αλλά επιστρέφουν εσπευσμένα στην Τέταρτη. «Δε βγαίνουμε από το ξενοδοχείο δεν μας έδωσε κανείς αυτή την οδηγία είναι δική μας απόφαση για προληπτικούς λογούς δεν μας έχει δοθεί οδηγία από το ελληνικό κράτος ήρθε μόνο μια εγκύκλιος χθες» ανέφερε.

Εξάλλου, με προτεραιότητα την ασφάλεια των 75 μαθητών του Λυκείου Σπάτων και των πέντε συνοδών τους που πραγματοποιούν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία και μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, κυρίως στη Βόρεια Ιταλία, ο Δήμος Σπάτων ανακοίνωσε ότι με άμεσες ενέργειες έλυσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή τους από την Ιταλία. Έτσι λοιπόν μισθώθηκε από το Δήμο μας αεροσκάφος της AEGEAN για απευθείας πτήση από Γαλλία στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης