Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα – Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Τζον Στάινμπεκ “Άνθρωποι και Ποντίκια”!

Πάτρα - Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Τζον Στάινμπεκ "Άνθρωποι και Ποντίκια"! Πάτρα - Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Τζον Στάινμπεκ "Άνθρωποι και Ποντίκια"! Πάτρα - Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Τζον Στάινμπεκ "Άνθρωποι και Ποντίκια"!

Στις 16 Φεβρουαρίου 2020 ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Τζον Στάινμπεκ.

Πρόκειται για το έργο της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που παίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων σε διασκευή που υπογράφει o Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Σταύρος Σ. Τσακίρης, δίνοντας έμφαση στον αγώνα των ανθρώπων, που συνεχίζουν να ελπίζουν και να αντιστέκονται στο καταναλωτικό σύστημα αξιών, κόντρα στο καπιταλιστικό όνειρο που γίνεται εφιάλτης.

Πρόκειται για μια σκληρή μα βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Από το 1937 που εκδόθηκε, έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο θέατρο, έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και θεωρείται από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.

Στο έργο απεικονίζονται οι συνθήκες ζωής των εργατών στην αμερικανική ύπαιθρο, ενώ στο προσκήνιο τοποθετείται η συγκινητική, βαθιά και τραγική φιλία δυο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, του γιγαντόσωμου και απλοϊκού Λένι και του μικρόσωμου κι έξυπνου Τζωρτζ. Οι δυο αταίριαστοι αλλά αχώριστοι φίλοι πιάνουν δουλειά σ' ένα αγρόκτημα και εκεί με αφορμή την όμορφη γυναίκα του μοχθηρού Κέρλυ, ξετυλίγεται μία τραγωδία.

Ο Τζον Στάινμπεκ, κύριος εκπρόσωπος του αμερικάνικου νατουραλισμού, θεωρεί ότι ο ρόλος του συγγραφέα «είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να αποκαλύπτει τα τρωτά σημεία και τα σφάλματα του ανθρώπου, να φέρει στο φως τα σκοτεινά και επικίνδυνα όνειρα, με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή του».

Παρά το γεγονός ότι καταγόταν από εύπορη οικογένεια, ο Αμερικάνος συγγραφέας, κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας, ασχολήθηκε με τις ζωές των εργατών. Οι ήρωες του είναι φτωχοί αγρότες και μετανάστες που καλλιεργούν τη γη και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο…

Πάτρα - Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Τζον Στάινμπεκ "Άνθρωποι και Ποντίκια"! Πάτρα - Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Τζον Στάινμπεκ "Άνθρωποι και Ποντίκια"! Πάτρα - Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Τζον Στάινμπεκ "Άνθρωποι και Ποντίκια"!

Συντελεστές:

Νέα γραφή για το θέατρο: Σταύρος Τσακίρης

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Β Σκηνοθέτις : Έφη Ρευματά

Σκηνικά Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνογράφου: Φανή Παΐτάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη

Video: Παναγιώτης Φαφούτης

Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Τσακανίκας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιάννης Θανασούλιας,

Γεωργία Αντωνοπούλου, Πάνος Τρουμπουνέλης , Δημήτρης Βαμβακάς.

Πληροφορίες:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Κρατήσεις στο τηλ.2610273613 και

www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό και άνω των 65 10 ευρώ, ομαδικό 8 και ανέργων, ΑΜΕΑ 5 ευρώ.

Παραστάσεις:

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 21:00
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 21:00
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 και 21:30
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 19:00


Πηγή

Διαβάστε Επίσης