Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Τάκης Πετρόπουλος: “Σύνηθες περιστατικό αλλεργίας στο σχολείο της Ανθούπολης”

Τάκης Πετρόπουλος: "Σύνηθες περιστατικό αλλεργίας στο σχολείο της Ανθούπολης"

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος για το περιστατικό αλλεργίας μαθητή σε σχολείο της Ανθούπολης δήλωσε:

"Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που αφορούσε στο Δημοτικό σχολείο της Ανθούπολης, ενημερώνουμε ότι σημειώθηκε ένα σύνηθες περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης μαθητή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας, έχουν πάρει όλα τα δυνατά και προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των μαθητών και του προσωπικού.

Συγκεκριμένα πριν μερικούς μήνες όταν παρατηρήθηκε παρουσία άγνωστων ζωυφίων εντός του σχολείου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού απευθύνθηκε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της δημόσιας υγείας, εντοπίστηκε το είδος του ζωυφίου και από πού προερχόταν και προέβη στις εξής ενέργειες:

  1. Κλείσιμο του σχολείου για δύο ημέρες
  2. Ριζικό κλάδεμα δένδρων σχολείου από τα οποία προέρχονται τα ζωύφια (είναι Πανελλαδικό το φαινόμενο)
  3. Εντομοκτονία από ειδικό συνεργείο
  4. Διπλή γενική απολύμανση του σχολείου από τις καθαρίστριες του σχολείου και από πολυμελές ειδικά εξοπλισμένο συνεργείο του Δήμου
  5. Απολύμανση κουρτινών, ταπέτων κ.ο.κ.
  6. Διανεμήθηκε φυλλάδιο με οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας στους γονείς των μαθητών
  7. Σύσταση στους μαθητές να μην πλησιάζουν τα δέντρα.

Τα μέτρα αυτά απέβησαν αποτελεσματικά και το σχολείο επαναλειτούργησε κανονικά μέσα σε δύο ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Ανεξάρτητα από το προχθεσινό μεμονωμένο περιστατικό η Αντιδημαρχία παιδείας και Αθλητισμού είχε προγραμματίσει έγκαιρα τις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις, οι οποίες αρχίζουν άμεσα σε όλα τα σχολεία με πρώτο βέβαια αυτό της Ανθούπολης που λόγω των πολλών δένδρων εμφανίζει οξυμένο το πρόβλημα.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου αντιμετώπισαν σωστά και άμεσα το μεμονωμένο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης , είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Αντιδημαρχία όσο και με τους γονείς του μαθητή που ακολουθήσει την αγωγή που του συνέστησε ο Παιδίατρος, θα παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του και πρόκειται για προληπτικούς λόγους να εξετασθεί και από Δερματολόγο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων".


Πηγή

Διαβάστε Επίσης