Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Άναψε το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο: Παρουσία λίγων ιερέων με μάσκες – Πώς θα φτάσει στην Αθήνα

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 18:00 στην Αθήνα με ειδική πτήση ωστόσο λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό δεν θα διανεμηθεί σε άλλες πόλεις.
Κάτω από μοναδικές και πρωτόγνωρες συνθήκες άναψε φέτος το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, από όπου το αναστάσιμο μήνυμα θα σταλεί σε κάθε γωνιά της Χριστιανοσύνης. Φέτος, στον Πανάγιο Τάφο δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πάνω από δέκα άτομα, λόγω του κορωνοϊού, και έτσι η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια που ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς. Όσοι ιερείς συμμετέχουν στην τελετή φορούν, για λόγους προστασίας, τις απαραίτητες μάσκες αλλά η κατάνυξη είναι για μία ακόμα χρονιά «παρούσα» στη λαμπρή τελετή.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κ. Βλάση το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα με ειδική πτήση αλλά δεν θα διανεμηθεί ωστόσο στους πιστούς.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι:

Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.
Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.
Το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβιβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
Θα γίνει μια λυτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.
Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

Διαβάστε Επίσης