Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Μπαράζ καταγγελιών στην Άμεση Δράση για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Πάτρα: Μπαράζ καταγγελιών στην Άμεση Δράση για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Δείγμα πρόληψης ή δείγμα φόβου;

Όπως και να έχει η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές τις ημέρες του κορωνοϊού, από τη στιγμή δηλαδή που ξέσπασε η πανδημία και η κυβέρνηση προχώρησε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των άσκοπων μετακινήσεων το τηλέφωνο του κέντρου άμεσης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στο κτίριο της Ερμού έχει πάρει φωτιά.

Καθημερινά οι καταγγελίες συμπολιτών μας για άλλους πολίτες που βλέπουν στους δρόμους να μην τηρούν με ακρίβεια τα μέτρα που έχουν οριστεί, είναι δεκάδες, με τους αστυνομικούς να τρέχουν για να ελέγξουν κάθε φορά αν τα όσα καταγγέλλονται έχουν βάση.

Οι περισσότερες καταγγελίες που έχουν γίνει αφορούσαν τις "ουρές" στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ, αλλά και τη μη τήρηση των αποστάσεων σε ορισμένα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά.

Πολλές ήταν οι καταγγελίες στο κέντρο Άμεσης Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. για τις συναθροίσεις στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ, προτού πάρει απόφαση η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη και προχωρήσει στην απόφαση για το κλείσιμο αυτών των δύο χώρων.

Άλλες καταγγελίες έχουν να κάνουν με ηλικιωμένους που βγαίνουν για λίγο στις πλατείες και κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο στα παγκάκια, ενώ το παράδοξο είναι ότι γίνονται συνήθως από νέους που δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί πιο εύκολα στα μέτρα.

Φυσικά υπάρχουν και οι καταγγελίες που γίνονται για τους ναούς όπως έγινε και στην περίπτωση της Αγίας Τριάδας το πρωί της Κυριακής, ενώ παρόμοια καταγγελία που μάλιστα μεταδόθηκε και από την ΕΡΤ, έγινε για ναό που βρίσκεται στο Ζαβλάνι, με την αστυνομία να φτάνει αμέσως στο σημείο.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης