Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Unorthodox – Η σειρά που έχει προσελκύσει το κοινό του Netflix

Unorthodox - Η σειρά που έχει προσελκύσει το κοινό του Netflix

Με έναν γάμο στο ιστορικό της, όντας βυθισμένη σε σκέψεις και καταστάσεις που απέχουν σημαντικά από την ηλικία αλλά και την ιδιοσυγκρασία της, η 19χρονη Esty αποφασίζει να φύγει από το μέρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Μετακινούμενη από το Μπρούκλιν στο Βερολίνο, με λίγα χρήματα πάνω της και με κινητήριο δύναμη τη θέλησή της για μάθηση, προσπαθεί να μυηθεί σε έναν τρόπο ζωής και δράσης που διαφέρει από τα όσα μέχρι πρότινος γνώριζε.
Οι προβληματισμοί πολλοί, το ίδιο και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει, προκειμένου να κάνει αυτό το νέο ξεκίνημα του οποίου τις προεκτάσεις δεν είναι βέβαιη πως ξέρει. Η Esty διακατέχεται την ίδια στιγμή από ένα αίσθημα αβεβαιότητας και απόλυτης ελευθερίας, μη γνωρίζοντας τί συμβαίνει στα παρασκήνια της ζωής που έχει ήδη αφήσει.
Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικές αφηγήσεις, όχι ωστόσο εξ’ ολοκλήρου πραγματική, η οποία κινείται σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές εκδοχές των πραγματικοτήτων που βιώνει η νεαρή πρωταγωνίστρια.

Μια σκηνοθετική και συντονιστική πρόκληση για τους συντελεστές αλλά και για τους ηθοποιούς, καθώς η προετοιμασία τους απαιτούσε εξοικείωση με στοιχεία των οποίων δεν ήταν γνώστες (για παράδειγμα η χρήση μιας διαφορετικής γλώσσας, ή οι τελετουργίες και οι συμπεριφορές εντός μιας θρησκευτικής κοινότητας).

Μια μετάβαση από τον έναν «κόσμο» στον άλλο, με αλλαγές στα ρούχα, στις τοποθεσίες αλλά και στις ανθρώπινες δράσεις και αντιδράσεις.

Η απεικόνιση εν τέλει του πώς η ελευθερία είναι ένα θέμα οπτικής και του πως μπορεί οι συνθήκες μέσα στις οποίες κανείς κινείται, να επηρεάσουν τη ζωή και την πορεία του.

Το ερώτημα που προκύπτει τελικά είναι: Μπορεί από μόνη της η θέληση να επιφέρει αλλαγή;

Όλα αυτά σε τέσσερα επεισόδια, στο Netflix.

Πρωταγωνιστούν: Shira Haas, Jeff Wilbusch, Amit Rahav, Alex Reid
Διάρκεια: 3 ώρες και 33 λεπτά
Είδος: Δραματική σειρά
Γλώσσες Παραγωγής: αγγλικά, γερμανικά, γίντις
Συγγραφή: Deborah Feldman, Daniel Hendler, Alexa Karolinski, Eli Rosen, Anna Winger
Σκηνοθεσία: Maria Schrader
Μουσική: Antonio Gambale
Σχεδιασμός κοστουμιών: Justine Seymour


Πηγή

Διαβάστε Επίσης