Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Normal People: Πώς γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές στη σειρά του BBC (video)

Normal People: Πώς γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές στη σειρά του BBC (video)

Στην πιο «πικάντικη» τηλεοπτική σειρά του BBC, το «Normal People», υπάρχουν συνολικά 41 λεπτά σεξουαλικών σκηνών, αλλά ήταν τόσο προσεκτικά σκηνοθετημένες, που οι πρωταγωνιστές δεν άγγιξαν ποτέ ο ένας τα γεννητικά όργανα του άλλου.

Την ίδια ώρα, ένας ειδικός σε θέματα που αφορούν την οικειότητα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, έδωσε οδηγίες στους ηθοποιούς, την 21χρονη Νταίζη Έντγκαν Τζόουνς και τον 24χρονο Πολ Μεσκάλ, σχετικά με κάποια λόγια ασφαλείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις σκηνές που δείχνουν γυμνό και όταν δεν θα ένιωθαν και τόσο άνετα.

BBC Three's Normal People | Official Full Length Trailer

Το «Normal People» είναι μια τηλεοπτική σειρά του BBC που έχει προσαρμοστεί από το μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ και αφηγείται την ιστορία της πρώτης αγάπης μεταξύ δύο νέων ανθρώπων από δύο διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Η συντονίστρια σκηνών οικειότητας Ίτα Ο’Μπράιαν επιβεβαίωσε πως οι πρωταγωνιστές εκπαιδεύτηκαν καθ’ όλη την διάρκεια των «ερωτικών» γυρισμάτων και χρησιμοποίησαν ειδικά κόλπα για να «παραμείνουν ασφαλείς».

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Brendan O’Connor Show: «Προτού δημιουργηθεί ο ρόλος του συντονιστή οικειότητας, δεν υπήρχε η αίσθηση πως στην πραγματικότητα θα έπρεπε να υπάρχει… μια χορογραφία όσον αφορά στις ερωτικές σκηνές και δεν υπήρχε, επίσης, η αίσθηση ότι έπρεπε να κάνουμε εκτίμηση κινδύνου. Οι ηθοποιοί έπαιρναν μόνοι τους τις αποφάσεις. Οι σκηνοθέτες μπορεί να τους μιλούσαν ξεκάθαρα για το τι ακριβώς ήθελαν στις εν λόγω σκηνές, αλλά δεν υπήρχαν οδηγίες για το πως θα αγγίζονταν οι ηθοποιοί ή τον βαθμό του γυμνού. Δεν υπήρχε συμφωνία ή συναίνεση και σίγουρα δεν υπήρχε χορογραφία».

Ποιος είναι ο θεμελιώδης κανόνας στις ερωτικές σκηνές

Και συνέχισε: «Για παράδειγμα, εάν κάνετε μια σκηνή που απαιτεί οικειότητα, ο θεμελιώδης κανόνας είναι πως ποτέ δεν πρέπει να υπάρξει άγγιγμα στα γεννητικά όργανα. Η ηθοποιός φοράει ένα ειδικό κάλυμμα επάνω από τα γεννητικά της όργανα – κάτι σαν μεγάλο τσιρότο και ο άνδρας ηθοποιός επίσης ένα προστατευτικό που μοιάζει με κάλτσα».

Η Ίτα είπε επίσης ότι βρισκόταν εκεί για να ενδυναμώσει τους νέους ηθοποιούς και να τους δώσει την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να σταματήσουν τα γυρίσματα εάν κάποιος από αυτούς ένιωθε άβολα. Και συνέχισε: «Οι ηθοποιοί έχουν την αυτονομία να σταματήσουν το γύρισμα μιας σεξουαλικής σκηνής. Ο ηθοποιός έχει μία λέξη ασφαλείας που θα πρέπει να πει για να σταματήσει το γύρισμα εάν δεν νιώθει άνετα ή αν θέλει να κάνει ένα διάλειμμα».

Η πιο «πικάντικη» τηλεοπτική σειρά του BBC – Την έχουν κατεβάσει πάνω από 23 εκατομμύρια άνθρωποι

Πάντως, η σειρά «Normal People» έχει γίνει η πιο «πικάντικη» του BBC, χάρη στον εντυπωσιακό αριθμό σκηνών σεξ. Οι προηγούμενες σειράς «Βερσαλίες» και «Wandelust» ήταν αυτές που κατείχαν το ρεκόρ μέχρι πρόσφατα. Μάλιστα, το «Normal People» έχει πάνω από 41 λεπτά ερωτικής δράσης στα 12 επεισόδιά του.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της The Sun, το 12% των επεισοδίων έχει σκηνές ερωτικής δράσης που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα «σεξ, φιλιά ή ερωτικά παιχνίδια». Για παράδειγμα, το δεύτερο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς, περιλαμβάνει 11 λεπτά σεξ ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές.

Η τηλεοπτική σειρά των 12 επεισοδίων που βασίζεται στο best seller μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ σχετικά με την ταραχώδη σχέση του υπαλλήλου Κόνελ και της πλούσιας Μαριάν Σέρινταν, έχει επαινεθεί για τις σεξουαλικές σκηνές του και μέχρι στιγμής, την έχουν κατεβάσει πάνω από 23 εκατομμύρια φορές.

Μια πηγή δήλωσε: «Οι συγγραφείς ήθελαν να παραμείνουν πιστοί στο βιβλίο και αυτό περιείχε πολύ σεξ. Δεν ήθελαν όμως να το αποτυπώσουν απλά και με ευχάριστο τρόπο. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπήρχε πολύ γυμνό και πολύ σεξ – δεν είναι μια σειρά που θα την δει κανείς με τους γονείς του».


Πηγή

Διαβάστε Επίσης