Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

O ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας για τη διέλευση του τρένου

O ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας για τη διέλευση του τρένου

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, έχει ως εξής:

"Είναι θετικό το γεγονός ότι μετά από τόσο καιρό αποφάσισε η ΔΕΕΠ Αχαΐας (πρώην ΝΟΔΕ – ευτυχώς που έβγαλε την ανακοίνωση και μάθαμε ότι αναβαπτίσθηκε) να αρθρώσει μια κουβέντα για το καίριο ζήτημα της διέλευσης του τρένου από τον οικιστικό ιστό της Πάτρας.

Έπρεπε να προηγηθεί μια κινητοποίηση, δύο δημόσιες επιστολές του πρώην Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με την αποστολή της προμελέτης υπογειοποίησης και της μελέτης Ανάλυσης Κόστους Οφέλους του έργου σε φορείς της Πάτρας αλλά και η παραδοχή της ΕΡΓΟΣΕ ότι τελικά μελέτες υπάρχουν.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Εμείς την πολιτική αντιπαράθεση και την διαβούλευση με τη χρήση επιχειρημάτων μεταξύ κομμάτων, φορέων, συλλογικοτήτων ειδικά για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η διέλευση του τρένου, δεν το θεωρούμε «ανούσιο πόλεμο εντυπώσεων» αλλά μια παραγωγική συζήτηση που είναι αναγκαίο να γίνεται. Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό σε διαβούλευση με τη δημοτική αρχή, φορείς της πόλης, συλλογικότητες των κατοίκων και είχε προτείνει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο που έτυχε της αποδοχής από τους πολίτες της Πάτρας.

Απεναντίας, η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει από την αρχή της θητείας της να αναιρέσει ότι είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στην περιοχή όπως η Νομική Σχολή, η Πατρών – Πύργου και τώρα την υπογειοποίηση του τρένου. Για όλα αυτά δεν προχώρησε σε καμία διαβούλευση και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς παρά ακολουθήθηκε η τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ειδικά στην περίπτωση της διέλευσης του τρένου αγνοεί επιδεικτικά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας επιδεικνύοντας μια αλαζονεία που προσβάλλει την πόλη.

Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών κατέθεσε τεκμηριωμένη κοστολογημένη και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση πρόταση που στηρίζεται σε μελέτες που έγιναν δεκτές και πληρώθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ τον Αύγουστο του 2019.

Η πρόταση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών ποια είναι;

10 μήνες μετά τις εκλογές, 6 μήνες μετά την τελευταία συνάντηση του Δημάρχου Πατρών, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων των κατοίκων με τον Υπουργό Υποδομών, ακόμα περιμένουμε τον κ. Καραμανλή να έρθει στην πόλη και να παρουσιάσει την πρόταση του για την διέλευση του τρένου".


Πηγή

Διαβάστε Επίσης

Πάτρα – Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού – Θεματική ενότητα αφιερωμένη στο Θάνο Μικρούτσικο (φωτο)

Οι αναφορές στην ανάγκη χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Οργανισμού από το υπουργείο Πολιτισμού και η παρουσίαση του προγράμματος των καλοκαιρινών εκδη..