Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με νέο πρόγραμμα σε συνθήκες κορωνοϊού

Πάτρα: Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με νέο πρόγραμμα σε συνθήκες κορωνοϊού

Η Δραματική Σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας ξεκινά και πάλι μαθήματα από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, με τους φοιτητές μιας σχολής που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή σε όλο τα πανελλήνιο πλέον, να ετοιμάζονται για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, στο Θέατρο Μπάρρυ που αποτελεί την καρδιά και το σπίτι αυτής της σχολής, έγιναν απολυμάνσεις, καθαρισμοί και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Η επιστροφή των μαθητών θα ξεκινήσει σταδιακά, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συναθροίσεις. Από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα των φοιτητών του γ’ έτους, από την ερχόμενη Δευτέρα του β’ έτους (έως και τις 15 Ιουλίου), ενώ το α’ έτος αρχίζει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (έως και τις 15 Ιουλίου).

Τα θεωρητικά μαθήματα είχαν συνεχιστεί σε ένα βαθμό στο διάστημα της πανδημίας, μέσω του διαδικτύου, αν και ο χαρακτήρας της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν να μην χαθεί η επαφή των μαθητών με το αντικείμενό τους.

Πλέον τώρα που τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά, πάνω σε μία τέχνη που φέρνει από μόνη της κοντά τον έναν άνθρωπο με τον άλλο, χρειάζεται προσοχή, ενώ συνιστάται να αποφεύγεται η σωματική επαφή που πριν ήταν απαραίτητη σε ορισμένα μαθήματα.

Ήδη πάντως έχει διαμορφωθεί εκ νέου η μεθοδολογία των μαθημάτων όπως και το υλικό μελέτης, αφού έχει προηγηθεί η συνεργασία του υπεύθυνου Σπουδών Περικλή Μουστάκη, με τους καθηγητές και έχει γίνει προσαρμογή του προγράμματος στις νέες συνθήκες.

Πληρώνονταν κανονικά οι καθηγητές, χωρίς δίδακτρα οι σπουδαστές στην πανδημία

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι καθηγητές από τη Δραματική Σχολή, αλλά και οι καθηγήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας πληρώνονταν κανονικά το μισθό τους με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ενώ παρόμοια απόφαση είχε παρθεί και εφαρμόστηκε και για τους σπουδαστές που όσο καιρό ήταν κλειστή η σχολή δεν πλήρωναν τα δίδακτρά τους.

Τέλος, σε ότι αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις δεν θα διενεργηθούν φέτος για το α’ και β’ έτος, ενώ οι ημερομηνίες για τις πτυχιακές εξετάσεις του γ’ έτους θα ανακοινωθούν μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπεύθυνο τμήμα των Δραματικών Σχολών.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης