Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Προχωρούν από κοινού σε αυτοψίες Δήμος και ΣΚΕΑΝΑ σε κάθε γειτονιά

Πάτρα: Προχωρούν από κοινού σε αυτοψίες Δήμος και ΣΚΕΑΝΑ σε κάθε γειτονιά

Σε αυτοψία από κοινού, σε κάθε γειτονιά της Πάτρας, θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα, η δημοτική αρχή και το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ.

Μιλάμε ασφαλώς για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και την παραχώρηση μεγαλύτερων κοινόχρηστων χώρων στα μαγαζιά, έτσι να μπορέσουν να είναι βιώσιμα, με βάση τους όρους και τους κανόνες που ορίζει η αρμόδια επιτροπή των επιστημόνων.

Η αυτοψία θα ξεκινήσει όταν φτάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας η αντίστοιχη ΚΥΑ στους δήμους που θα αναφέρεται με όλες τις λεπτομέρειες για το θέμα.

Μέχρι τώρα οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή δείχνουν να είναι ευνοϊκές για τα μεγάλα καταστήματα που έχουν χώρους, ενώ αντίθετα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στα μικρά μαγαζιά για να δουλέψουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί για τις ρυθμίσεις αυτές πλέον δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα που έχουν χώρους να δουλέψουν, έστω και με το 70% ή το 80% της πληρότητας τους.

Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τις ιδιαιτερότητες της κάθε γειτονιάς της Πάτρας. Κι αυτό το σκοπό θα έχουν οι αυτοψίες που θα διενεργηθούν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα, συνοδευόμενος από τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ.

«Δεν θέλουμε να αδικηθεί κανένας συνάδελφος μας και αυτό που ζητάμε είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μαγαζιά να δουλέψουν, αρκεί βέβαια αυτό να συνοδεύεται από τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους πολίτες και να δίνεται η δυνατότητα σε ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση σε πλατείες, πεζόδρομους και κοινόχρηστους χώρους» τονίζει ο Σπύρος Στεργίου.

Μέχρι ώρας πάντως η συνεργασία της εστίασης και της αρμόδιας αντιδημαρχίας είναι άριστη, ο δήμος δείχνει στην πράξη ότι θέλει να βοηθήσει και να διευκολύνει τα καταστήματα και αυτό φάνηκε μέσα από την συνάντηση που έγινε από τις δύο πλευρές το απόγευμα της Τετάρτης.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης